Авиокомпании осъдени да заплатят на пътниците, ако повредят багажа им!

  • Предупреждение издадено след откровение, че някои авиокомпании не са следвали закона

  • Ще бъдат предприети действия срещу авиокомпаниите, които не преразгледат политиката си до 9 Януари

  • Авиокомпаниите трябва да компенсират пътниците за увреждане на външните части на багаж

Luggage-Airport

Американските авиокомпании са били осъдени да обезщетяват пътниците за повреден багаж след серия от проверки и открити нарушения.
Министерството на транспорта издава известие миналата седмица напомняйки на авиокомпании, че законът казва, че те трябва да компенсират пътниците за увреждане на колела, ремъци, ципове, дръжки и други стърчащи части на регистрирания багаж, ако те са счупени отвъд нормалното износване.
Акт е издаден след поредица от инспекции на летища, която разкри, че някои авиокомпании отказват да обезщетяват пътниците за повредения багаж.
Също бе добавено, че авиокомпаниите са длъжни да приемат всички доклади от потребителите, дори ако смятат, че не са виновни.
Разследване, което се проведе на 16 летища за период от две седмици през септември – откри, че някои авиокомпании отказват да приемат съобщения за такива щети.
Авиокомпаниите са били предупредени незабавно да преразгледат своите политики за багаж за да се гарантира спазването на закона. Ще бъдат предприети принудителни действия срещу онези, които не го направят до 9 януари.
Транспортният секретар Антъни Фокс казва в изявление: “Тези инспекции демонстрират ангажимента на Департамента за защита на потребителите, когато те пътуват със самолет”.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *