Банкок е оживен град с богато наследство.

Банкок е известен с многото си красиви храмове, като Wat Phra Kaew и Wat Pho. Тези храмове са не само зашеметяващи за гледане, но също така предлагат поглед към духовните и културни традиции на Тайланд.

Всички сме чували за уличната храна на Банкок, която предлага вкусен и достъпен начин да опитате разнообразие от местни ястия. Бъдете приключенски настроени и опитайте някои от местните специалитети, като пад тай, супа том ям и лепкав ориз с манго.

Банкок е дом на много цветни и оживени пазари, като Chatuchak Weekend Market и Chinatown. Тези пазари предлагат широка гама от стоки, от дрехи и сувенири до храна и подправки.

Тук-тук е забавен и емблематичен начин за придвижване из Банкок. Договорете цената, преди да влезете, и се дръжте здраво, докато шофьорът ви бърза по оживените улици.

Големият дворец е задължителна дестинация в Банкок, със своите богато украсени сгради и зашеметяващи градини. Облечете се подходящо и спазвайте правилата за посещение на този важен културен обект.

Банкок е известен и като „Венеция на Изтока“ заради множеството си канали и водни пътища. Разходката с лодка е чудесен начин да видите града от различна гледна точка и да разгледате някои от скритите му кътчета.

Банкок има оживен и разнообразен нощен живот, с всичко – от барове на покрива през нощни клубове до улични артисти. Независимо дали търсите спокойно питие или луда вечер навън, има по нещо за всеки.

Виетнам е невероятно изживяване, което ще ви отведе до богата култура, вкусна храна и зашеметяващи пейзажи

Ханой, Столицата на Виетнам е задължителна дестинация. Посетителите могат да разгледат историческите и културни обекти на града, като Стария квартал, Мавзолея на Хо Ши Мин и Храма на литературата. Можете също така да опитате вкусна виетнамска храна в много ресторанти и улични търговци на храна.

Залив Халонг е обект от световното наследство на ЮНЕСКО е една от най-известните туристически атракции във Виетнам, известен със своите живописни варовикови острови и изумрудени води. Посетителите могат да направят круиз из залива, да карат каяк или да посетят рибарски селища.

Хой Ан е очарователен крайбрежен и добре запазен древен град с красиви плажове и вкусна храна. Посетителите могат да разгледат множеството храмове и пагоди в града, да вземат курс по готварство или да се отпуснат на плажа.

Хошимин, известен още като Сайгон, този оживен град в Южен Виетнам е център на културата и търговията. Посетителите могат да разгледат исторически и културни обекти, като Музея на остатъците от войната и Двореца на обединението, или да пазаруват в многото пазари и молове в града.

Хюе – този древен град в централен Виетнам е бил столица на династията Нгуен и е дом на много исторически и културни обекти, като Имперския град и Гробниците на императорите.

Виетнамската кухня е известна със своите свежи съставки и смели вкусове. Посетителите могат да опитат ястия като pho (супа с юфка), banh mi (сандвичи с франзела) и bun cha (свинско и юфка на скара).

Виетнамската култура е дълбоко вкоренена в будизма и конфуцианството и посетителите могат да разгледат много храмове и религиозни обекти в цялата страна. Посетителите също трябва да уважават местните обичаи и традиции, като например да събуват обувките си, преди да влязат в храм или дом.

След като посетите тези дестинации ще можете да придобиете по-дълбоки впечатления за красотата и културата на Виетнам.

Камбоджа е красива и завладяваща страна с богата история и култура

Пном Пен, Столицата на Камбоджа е задължителна дестинация. Той е дом на много исторически и културни обекти, като Кралския дворец, Националния музей и Wat Phnom. Можете също така да разгледате пазарите, ресторантите и нощния живот на града.

Ангкор Ват е обект от световното наследство на ЮНЕСКО и е една от най-известните туристически атракции в Камбоджа. Древният храмов комплекс е зашеметяващ пример за кхмерска архитектура и изкуство и трябва да се види от всеки.

Сием Реап – Този очарователен град е вратата към Ангкор Ват, но също така си заслужава да бъде разгледан сам по себе си. Сием Реап е дом на много храмове, музеи и художествени галерии, както и оживен нощен живот и ресторантска сцена.

Сиануквил е крайбрежен град известен със своите красиви плажове и чисти води. Това е популярна дестинация за плуване, гмуркане с шнорхел и гмуркане, както и за почивка на плажа.

Батамбанг – този град в западна Камбоджа е известен със своята красива френска колониална архитектура и богато културно наследство. Посетителите могат да видят древни храмове, да се возят на бамбуково влакче и да посетят традиционни камбоджански села.

Камбоджанската кухня е вкусна и разнообразна, включваща смесица от Югоизточна Азия и френски влияния. Някои ястия, които трябва да опитате, включват amok (рибно къри), lok lak (пържено говеждо месо) и num banh chok (оризова юфка с рибно къри).

Камбоджанската култура е дълбоко вкоренена в будизма и посетителите могат да разгледат много храмове и религиозни обекти в цялата страна. Посетителите също трябва да уважават местните обичаи и традиции, като например да събуват обувките си, преди да влязат в храм или дом.

ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ ЗА БАНКОК, ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА