ВДЪХНОВЯВАЩА ЙОГА ВАКАНЦИЯ с НОЩУВКИ В 5* ХОТЕЛ и ЛУКСОЗЕН ХОТЕЛ В ДЖУНГЛАТА

15.02 - 26.02. 2023 | 12 дни 10 нощи | ПОТВЪРДЕНА - РАЗПРОДАДЕНА

ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДАТИ

Каня ви да направим заедно още едно мечтано пътешествие до място, което всеки занимаващ се с духовни практики човек трябва да посети поне веднъж в живота си, а уверявам ви всеки посетил го веднъж иска да се връща!

Да се представя накратко. Животът ми е цветна колаборация от музика, йога и книги. Майка съм на 3 деца. Йога присъства в живота ми от 30 години. Завърших редица курсове и не спирам да уча. Преподавам от 10-на години. Обучавам учители. Създател съм на Salt&Art – йога студио и солни стаи. Автор на различни програми, медитации и рубрики за йога в двете ни здравни телевизии – Wness TV и Code Health TV. Водя практики по йога на студентите в НМА от 5 години. Някои от обученията, които съм завършила са по йога за лице, виняса флоу и ащанга, въздушна йога, йога за бременни, йога за деца и медитация, но като творец предпочитам авторските ми практики, за да съчетавам знанията ми от всички стилове.
Вярвам, че всичко, което правя свързано с йога, музика и писане е да карам хората да се чувстват и живеят по-добре.

Това е и моето желание – да правя всички около мен щастливи!

Поредното ми предложение в тази насока е това второ вълшебно пътешествие, за което съм ви подготвила специална програма. Тези от вас, които ме познават знаят, че всяка моя практика или събитие са различни, и влагам сърцето си в тях.
Другите, които ще ми се доверят могат да разгледат личния ми сайт: www.svetlaivanova.com
йога студиото ми: www.saltart.bg или платформата ми за йога и медитация: www.yogatime.bg

Преди да заминем ще направим среща през зуум (предвид това, че ще има хора извън София), за да се запознаем всички, и да имате възможност да зададете вашите въпроси на мен или на тур агенцията – организатор. Отсега водим комуникация в създадена от мен вайбър група.
Виж какво ни очаква!

Нашата ваканция в Бали ще е като приказка, която ще искате да разказвате на всички!

Ще бъдем като Джулия Робъртс в “Яж, моли се и обичай”, а по ваше желание ще посетим и ресторанта, в който е писана книгата като аз лично ще се погрижа да я получите и като подарък от мен.

За пътуването. То ще е един ден –  с много удобно прикачване само с 3-часов престой.

Първият полет минава толкова бързо. Докато ни сервират храната и хапнем сме кацнали в Истанбул.

Вторият 12 часов полет нека не ви плаши, защото и в двете посоки се пада през нощта и е удобно време за спане. Има също голям избор от хубави филми гледане, музика за релакс и две хранения. Докато поспим и помечтаем за най-вълнуващите гледки, пазарите, храмовете, джунглата, вулканите, оризовите полета, залезите ще стигнем…
Престоят ни ще бъде 10 нощувки, освен тези 2 дни за пътуване. Половината от нощувките ще са в 5 звезден хотел, а другата половина в луксозен хотел в джунгата, в просторни стаи и басейн.
Освен моите йога практики по желание ще се срещнем и с автентичен йога учител на местна почва.
Подготвили сме програма с различни турове, включени в цената с посещения на всичко, което трябва да се види и преживее на острова – редица древни храмове, джунгла, гора с маймуни, величествени оризища, грандиозни водопади и красиви плажове.

НАШАТА ПРИМЕРНА ПРОГРАМА

Ден 1

Среща на летище София в 19ч., около 2 часа преди първия полет. Кацаме в Бали на следващия ден горе-долу по същото време. Може да си носите летни дрехи в ръчния багаж за преобличане още в самолета, защото на острова температурата денонощно е… топличка. За мен лично това е приятно особено, когато тук ще е върла зима.

Ден 2

На летището в Бали ще ни посрещнат. Шофьорите ни също са като гидове и могат да ви разказват интересни неща по пътя, а в хотела ни откарват максимум до полунощ. Все пак ще пътуваме до Убуд, който е в джунглата, където ще са половината ни нощувки. Температурата е 25-38 градуса, а влажността около 80%.
Ще разполагаме със свободно време, за да се климатизираме и отпочинем. Ще пием първото си питие под звездите, за да се видим всички заедно, както и с нашия гид. Настаняване и първа нощувка.
*Както ще прочетете по-долу обядите и вечерите не са включени в цената по няколко причини. Не искаме да оскъпяваме допълнително пътуването ни. Не е добре да се ограничаваме с връщане до хотела по време на туровете ни. Искаме да оставим избор на хората, които ще решат поради топлия климат, или друга причина да консумират предимно плодове за пречистване.

Храната в Бали е достъпна като цена, ще обикаляме доста места, и ще имаме възможност в рамките на 10-на долара на хранене да опитаме вкусна храна на различни места.

Ще ви разкажа накратко за ЙОГА ПРОГРАМАТА МИ, която подготвих и нарекох “Емоционален детокс и Техники за медитация”. Освен практиките наживо всеки ден към нея ще имате няколко подаръка.

 1. За всеки от участниците съм подготвила специален пакет от 10 авторски йога карти, които включват всичките ни практики и ще ви останат за спомен от тях.
  Практиките ни ще бъдат по-леки, подходящи и за начинаещи, но много богати като съдържание. Ще бъда на ваше разположение, за да отговорям на всичките ви въпроси.
  В дните, когато имаме тур ще се провеждат преди него, а в деня, когато почиваме вечер.
 2. Всеки записал се за йога ритрийта ще получи като подарък и едно месечен достъп до онлайн платформата ми за йога и медитация: yogatime.bg 
 3. Всеки ще получи и ваучер за безплатно посещение за йога практика и солна стая в студиото ми Salt&Art.

Ден 3

Първа сутрин в Бали. Медитация за свързване с мястото, фейс и ин йога подходящи за след пътуване и възстановяване.
Закуска и свободно време, за да се насладим на тропическия рай около нас и басейна. Носете си 50-ти фактор слънцезащита!
Този ден ще бъде мноооого разтоварващ и приятен! Ще отидем на шопинг терапия на закрития пазар в Убуд, за да навлезете веднага в атмосферата на острова, и на вечеря в ресторанта „Яж. Моли се и обичай“ – един рай за душата!

Ден 4, 5 и Ден 6

Още 3 нощувки в хотела в джунглата откъдето, уверявам ви няма да ви се иска да си тръгнете.
*Ще ги изброя туровете като локации, които ще направим, докато сме отседнали тук.

*Йогата е всяка сутрин преди тръгване.

Monkey Forest (Гората на маймуните). На входа ще си купим малки банани за да можем да ги храним и да си направим снимки с тях. В гората на маймуните ще видим и дървото вдъхновило създателя на филма Аватар, както и други видове животни.

Продължаваме към Тирта Емпул. Името означава Храмът на свещената вода. Изграден е край минерален извор, за който се смята, че е сътворен от самия бог Индра и има магическа сила. От 926 г. – или близо 11 века – балийците отиват на това място за ритуално къпане. Вярват, че то ще им донесе духовно пречистване и изцеление.
Нашата разходка ще ни отведе и към Bali Swing или люлка над оризовите тераси и ферма за най-скъпото кафе в света Копи Лувак. По желание всеки може да се качи на люлката срещу заплащане. Ще пием кафе приготвено в 14 различни вкуса (включено в цената)… просто уникално!!!

Посещение на храма Улувату преди залез. Разположен на над 80 метрова скала от храмът се разкрива най-величествената гледка към Индийския океан. В превод името Улувату означава храм на края на скалата. Построен е през 11 век в чест на богинята на морето Деви Лаут (Dewi Laut) и е един от шестте най-важни храма в Бали.
Ще станем свидетели на танци „кечак“. Kecak Dance е традиционно балийско изкуство. Изпълняват се без музикален акомпанимент. Ще видите и най- невероятния Балийски залез!

Ще се разхождаме дълбоко в джунглата, където ще имаме възможност да се къпем под мистични водопади с височина над 30м. След този дълъг и емоционален преход може да посетим най-шеметния ресторант извисяващ се над оризовите тераси с невероятна гледка към тях, в който ще имаме удоволствието да хапнем на обяд. Храната се приготвя на момента пред нас!

Друго, което ще видим е езерото Бедугул и храмът Улун Дану (Ulun Danu Beratan Temple Bali). (Това е онзи храм, който се появява в Google, след като просто изпишете „Бали“, или с други думи емблемата на Бали. Използвала съм го за снимката с краткото описание.) Разположен е на брега на езерото Бедугул, на около 1000 м. надморска височина. Храмът е построен в средата на миналото хилядолетие в чест на богинята Деви Дану. Освен, че е нейна обител езерото се смята за свещено, защото местността наоколо е много плодородна.

Ден 7

След сутрешната ни йога и медитация ще отпътуваме за новия ни 5* хотел, но преди да стигнем ще спрем почти сигурна съм, че ще искате да спрем още веднъж до някой от многото пазари за шопинг. Пазаренето за цената с местните е нещо нормално и почти задължително. Следва настаняване и опознаване на новото място. Плаж. Питиета.

Ден 8

Йога практика. След ранна закуска по желание можем да отидем до храмът майка. Besakih Temple Това е най-големият, най-важният и най-свят храмов комплекс в Бали. Разположен е на шест нива по планинските склонове и се състои от 23 отделни храма. Намира се в подножието на вулкана Агунг – най-високият вулкан в Бали (3031 м).

В този ден можем да посетим и Водния дворец Таман Тирта Ганга /Taman Tirta Gangga/. Този зелен тропически рай е построен през 1948г. по поръчка на Анак Агунг Англура Кетут Карангасем, последният балийски раджа от династията Карангасем. Самият той е учил архитектура в Холандия и не само е участвал лично в проектирането на обекта, а и наравно с работниците в процеса по неговото изграждане.
Градините Тирта Ганга представляват интересно съчетание на индонезийска с китайска архитектура. Тук всеки елемент се стреми към симетрия и постигане на съвършения баланс, като всяко езерце, фонтан, каменна пътечка или мостче носи своята символика.
Градините са изградени на три нива, символизиращи съответно света на демоните (Bhur), света на хората (Bwah) и този на боговете (Swah).

Ден 9 Gate of Heaven (срещу допълнително заплащане)

Денят е предназначен за релакс и почивка. По желание може да организираме екскурзия до  Gate of Heaven Lempuyang Temple. (срещу допълнително заплащане.)

Pura Lempuyang е група от храмове на Бали, разположени високо на планината Lempuyang. Те са едни от най-старите, най-свещените и добре уважавани балийски храмове. Именно на тази планина ще откриете Портите на рая в Бали, едно от най-емблематичните и най-инстаграмни места за снимки в Индонезия.

Портата на рая в Бали стана известна с тези изображения, които показват хора, често в романтични пози, стоящи между портите при изгрев или залез с нещо, което прилича на воден басейн пред тях.

Ден 10 и 11

Единият ден е предназначен за релакс и почивка около басейна или на плажа след натоварената програма през изминалите дни. Вече знам вкусни ресторантчета с жива музика, които да ви препоръчам. На другия ден може да са останали места, които да посетим, ако в някои от дните е валял дъжд, въпреки че предишния път това не ни спря. Хотелът ни изненадва всяка вечер с безплатна програма за всички гости – танци, караоке и различни изпълнители.

Ден 12

След закуска имаме време за последни масажи (миналия път всички си направихме на стъпалата преди пътуването), събираме багажа и правим трансфер до летището за полет до София.

*** Възможно е разместване на дните за посещение на различните предвидени места, затова не са описани точно по дни!

ЦЕНА НА ЧОВЕК 4390 BGN

ЕДИНИЧНО НАСТАНЯВАНЕ +900 BGN

*При записване и подписане на договор с агенцията се внася депозит в размер на 1600 лв. Останалата част се заплаща до 31 Декември.

Travelagi си запазва правото да променя програмата и маршрута по време на пътуването или да премества екскурзиите за друг ден, поради форсмажорни обстоятелства или когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира Вашата безопасност и безпроблемно пътуване.

Препоръчваме да си носите: слънцезащитен крем 50 фактор, репеленти, удобни обувки, джапанки и бански

*Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването

*Всеки, който пътува трябва да е ваксиниран и да притежава валиден COVID сертификат за ваксинация.

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ С TURKISH AIRLINES

1 TK1030 L  WE 15FEB  SOF – IST HK20X 2125 2350 Y M03.1E
2 TK  66 L  TH 16FEB  IST – DPS HK20  0145 1855 Y M03.2E
3 TK  67 L  SU 26FEB  DPS – IST HK20X 2130 0545*Y M04.1E
4 TK1027 L  MO 27FEB  IST – SOF HK20  0845 0900 Y M04.2E

В ЦЕНАТА Е ВКЛЮЧЕНО

 • Самолетен билет София – Бали – София с АК Turkish
 • 5 нощувки със закуска в хотел с 5*
 • 5 нощувки със закуска в луксозен хотел в джунглата
 • 4 Трансфера с автомобил
 • Йога практики, медитации и консултации през цялото време със Светла Иванова
 • Застраховка помощ при пътуване с покритие 15 000 евро
 • Водач на български език по време на екскурзиите
 • Тур 1 Посещение на Sweet Orange Warung (ресторанта от филма "Яж Моли се и Обичай") | Време за шопинг
 • Тур 2 Monkey Forest | Pura Tirta Empul | Kopi Luwak Farm
 • Тур 3 Uluwatu Temple | Посещение на плажа Melasti
 • Тур 4 Тур в джунглата с местен планински водач | Sekumpul Waterfall | Ulun Danu Beratan Temple
 • Тур 5 Besakih Mother Temple | Tirta Gangga Water Palace

В ЦЕНАТА НЕ Е ВКЛЮЧЕНО

 • Лични Разходи
 • Алкохол и храна извън тези упоменати в програмата
 • Услуги неупоменати в програмата
 • Виза за Бали 500 000 IDR | 35 $
 • PCR test ако се изисква
 • Застраховка Отмяна на пътуване, сключва се до 5 дни след подписване на договора
 • Допълнителни турове срещу заплащане
 • Gate of Heaven Lempuyang Temple 60$/човек
 • Blue Lagoon Шнорхелинг 60$/човек
 • Bali Zoo 100$/човек
 • Barong Dance Традиционни балийски танци 20$/човек

За допълнителна информация, тел.: 0888 99 99 15 – Светла Иванова

Запиши се за Йога Ваканция в Бали