Wild Africa - Танзания и Занзибар

25.02 - 07.03.2023 | 11 дни 9 нощи | Водач от Агенцията

Експедиция: Wild Africa - какво ни очаква?

Заедно ще се потопим в дивия свят на Африка!
В продължение на 5 дни ще се чувстваме като изследователи на National Geographic!
Ще бъде най-лудото сафари из мегафауната на Национален парк Серенгети, езерото Маняра, Кратера Нгоронгоро.
Бъдете готови за адреналин и величествени гледки! 
След сафарито ни очакват 6 слънчеви дни, зашемнетяващи плажове, пъстър подводен свят и невероятната морска храна  на Занзибар! 

ЗАПОЗНАЙ СЕ С НАШАТА ПРОГРАМА

Ден 1 ОТПЪТУВАНЕ

Нашето пътуване към дивия свят на Танзания започва с полет от София до Занзибар с редовен полет на Qatar. Полетът е с кратко прекачване в Доха. Отпътуване от София за Занзибар на 25/02/2023 с полет на авиокомпания Qatar по маршрута София – Занзибар в 16:00ч. Кацане в Занзибар в 11:10 ч.(+1 / 26.02.2023). Полет до Аруша на 26.02.2023 Занзибар – Аруша – 15: 00 ч. – 16:35 ч. Кацаме в Аруша, където ще бъдем посрещнати от нашите партньори от Kikore Safaris and Trekking. През следващите 5 дни те ще бъдат наши водачи из дивата природа на Национален парк Серенгети, Езерото Маняра, кратера Нгоронгоро! Предстоят ни 5 диви САФАРИ дни, които ще ни изпълнят и заредят с незабравими спомени и емоции.

Ден 2 АРУША КЪМ ЕЗЕРОТО МАНЯРА НАЦИОНАЛЕН ПАРК

След като Kikore Safaris ни посрещнат на летище Аруша започва и нашият първи САФАРИ ден! Отправяме се към националния парк и Езерото Маняра за невероятни приключения. В следобедните часове ще се насладим на вкусен обяд, който ще бъде сервиран около брега на езерото под формата на пикник. Ще продължим да изследваме дивата природа на езерото Маняра. Езерото Маняра е известно със своите фламинго, които украсяват бреговете на езерото и бабуини, но животни като зебра, жирафи, слонове, лъвове, бородавки и други са често срещани в парка. Вечерта след обиколката се отправяме към Marera Valley Lodge за вечеря и нощувка.

Ден 3 ЕЗЕРОТО МАНЯРА ДО НАЦИОНАЛЕН ПАРК СЕРЕНГЕТИ

Днес сутринта след закуска във фермата на хижата на мечтите ще продължим нашето сафари към централната част на Серенгети, за да преминем през невероятно красивата защитена зона Нгоронгоро. Пред нас ще се разкрият невиждани тайнствени гледки на националния парк Серенгети! Ще станем свидетели на голямата миграция на гну, както и на големите котки. Следобед ще се насладим на вкусен обяд на място за пикник / хижа. Национален парк Серенгети е прочут със сезонната миграция на гну търсещи пасища, която в различни части на парка зависи от дъждовния сезон. Вечерта след сафарито ще отидем в лагера Serengeti Katikati Luxury за вечеря и нощувка.
*Настаняване в луксозен лагер Marera Valey Lodge

Ден 4 НАЦИОНАЛЕН ПАРК СЕРЕНГЕТИ – ЦЕЛОДНЕВНО САФАРИ

След закуската в луксозния лагер Katikati, ще продължим да разкриваме тайните на национален парк Серенгети, както и голямата миграция на гну и големите котки както и много други разнообразни животински видове.

Следобед ще поседнем на вкусен обяд на място за пикник / хижа. Национален парк Серенгети е прочут със сезонната голяма миграция на гну, която в различни части на парка зависи от дъждовния сезон. Вечерта след като сме обиколили парка на длъж и на шир с нашите 4х4 джипове ще се отправим към хижа Katikati Tented Camp за вечеря и нощувка. Разбор на емоционалния ден из Серенгети!
*Настаняване в Katikati Tented Camp

Ден 5 НГОРОНГОРО КРАТЕР САФАРИ ДО АРУША

Ще станем рано сутринта за посрещане на изгрева, а след топла закуска в Serengeti Kitikati Camp, ще се спуснем до кратера Ngorongoro за още едно запомнящо се САФАРИ. Кратерът Нгоронгоро е най- доброто място в Танзания, където ще можем да видим “Големите пет”.

Ще прекараме ден вътре в кратера, животните лесно се забелязват в сравнение с други паркове, лъвовете, слоновете, биволите, носорозите и други са често срещани в парка.

Вечерта след като приключи нашето наблюдение ще се отправите към Farm of Dreams Lodge за вечеря и нощувка.
*Настаняване във Farm of Dreams Lodge

Лоджът се намира в туристическия град Карату на западните южни склонове на кратера Нгоронгоро на 1400 фута над морското равнище; Лоджът е разположен в градина с цветя и зеленчуци. Имотът предлага невероятна панорамна гледка към хълмовете и е близо до кратера Нгоронгоро, езерото Еяси, езерото Маняра и националния парк Тарангире.

Топлите и уютни стаи са с изглед към резервата и тропическите градини, големите самостоятелни бани включват WC, душ и мивка, както и луксозни тоалетни принадлежности. От спалните се излиза на тераса, която е обзаведена с маса и столове.

Ден 6 АРУША ЗА ПОЛЕТ ДО О-В ЗАНЗИБАР

Нашето диво приключение приключва с трансфер до летище Аруша за полет до о. Занзибар, където ще продължим да се наслаждаваме на почивката си, но този път заобиколени от невероятните пясъчни плажове и лагуни на Занзибар. Пристигаме ранния следобед в Занзибар, трансфер до хотела и настаняване. Свободно време, нощувка.

Ден 7

След вкусна закуска ще се разходим по бреговата ивица за опознаване на района. Денят е предвиден за релакс и почивка на плажа или около басейна. Хотела предлага разкошни коктейли, които ще направят денят ни перфектен! 

Ден 8 SAFARI BLUE (Целодневен тур)

Отпътуваме с трансфер до селището Фумба, от където ще се качим на дървена ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме в защитената зона на залива Minai. Ще имаме възможност да се гмуркаме, да плуваме в кристалните води на океана, ако имаме късмет ще видим и делфини, ще правим слънчеви бани на някой от пясъчните брегове насред океана, и ще се любуваме на кораловите рифове с оборудване, което ще получим на място (безплатно). По време на прилива, ще отидем до скритата в мангровите гори на остров Kwale лагуна. Ще се върнем във Фумба с традиционното за местните плавателно средство – лодка с платно.
В тура е включен обяд с безалкохолни напитки и бира, както и местни морски специалитети, приготвени специално за вас като риба, калмари, омари, също така и много богато разнообразие на екзотични плодове.

Ден 9 Stone Town | Prison Island | Целодневен Тур

След закуска в хотела се приготвяме за отпътуване към Stone Town. Автобус специално нает за нас ще ни чака пред хотел за да ни откара към емблематичния за Занзибар: Каменен Град, Затворнически Остров и Острова на Костенурките. Този тур е целодневен ще се вочим в лодки из между островите, а след като приключим с тях ще се настаним в някое от крайбрежните заведения на града за вкусен обяд и студена бира. Късния следобед се прибираме към хотела с нови преживявания и много сувенири. 

Нощувка. 

Ден 10

Последен ден, който ще прекараме свободно. Разходка, плаж и свежи напитки на плажа или около басейна на хотела. 

Цялата група ще се съберем за да си разкажем впечатленията от изминалите дни в Африка. 

Ще се насладим на прекрасна вечеря на плажа!

Ден 11

Закусваме и освобождаваме стаите преди обяд, трансфер до летището за полет до България. Занзибар – България – 23:00 ч.– (+1)13:20 ч.

ЦЕНА НА ЧОВЕК 6850 BGN / Записване до 10/10/2022 ЦЕНА 6650 BGN

Минимален брой за провеждане на програмата 15 човека! Капаро 50% при записване, доплащане 40 дни преди заминаване!

В ЦЕНАТА Е ВКЛЮЧЕНО

 • Самолетен билет София - Занзибар - София
 • Самолетен билет Занзибар - Аруша - Занзибар
 • Чекиран багаж до 20 кг.
 • Национален парк Езеро Маняра (1 ден)
 • Национален парк Серенгети (3 дни)
 • Кратер Нгоронгоро (1 ден)
 • Lodge Marera Valley (1 нощ)
 • Лагер Serengeti Katikati (2 нощувки)
 • Хижа на мечтите (1 нощ)
 • 4x4 Land Cruiser (5 дни)
 • Летищен трансфер (2 посоки)
 • Настаняване за 5 нощувки в хотел BlueBay Resort & Spa 5* или подобен на закуска и вечеря
 • Safari Blue целодневна екскурзия с лодка из защитените райони с цел шнорхелинг, гмуркане, плуване сред невероятния подводен свят на Занзибар.(Включва обяд и напитки)
 • Летищен трансфер (2 посоки)
 • Застраховка с 15 000 евро покритие покрива COVID-19

ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ЗАПЛАЩА

 • Виза за Танзания 50$ (заплаща се на място при пристигане)
 • Лични разходи.
 • Застраховка отмяна на пътуване на стойност 5% от цената на пакета. Заплаща се до 3 дни след сключване на договора покрива COVID-19.

За резервация използвай формата за контакти или се обади на 0889605065