31.08 - 11.09.2022 | 12 дни 10 нощи | Потвърдена Група

Жени Симеонова
Влюбих се в ЙОГА заради неповторимото усещане за лекота и вътрешно спокойствие, с които те дарява. Открих я в търсене на практика, която освобождава менталното, емоционално и мускулно напрежение. През 2017 год. завърших 200-часов курс за преподаватели по йога и вече близо 4 години преподавам всекидневно онлайн и на няколко места в София!
За мен е важно в една практика да има упражнения за укрепване на мускулатурата, затова избрах да преподавам ЙОГАЛАТЕС- практика, която обединява ЙОГА и ПИЛАТЕС! 
ЙОГАЛАТЕС е практика със средно натоварване и включва: кратка медитация, упражнения за силно, изваяно и гъвкаво тяло,
преливащи една в друга йога пози в синхрон с дишането. 
Упражненията се изпълняват в собствено темпо, с удоволствие и с повишено внимание към способностите на тялото. 
Практиките по време на ритрийта ще бъдат разнообразни и съобразени с настроението и нуждите на групата! Ще правим както релаксиращи практики с по-дълго задържане в разтягащи пози, така и динамични с повече упражнения! 

Йогалатес Програма

Ден 1

Среща на летище София за полет до о. Бали (Денпасар). Кацаме в Бали на следващия ден. Препоръчваме да си носите летни дрехи в ръчния багаж за преобличане още в самолета.

Ден 2

Вече сме на летището в Бали температурата е около 38 градуса, а влажността около 80-90%. На летището ни посрещат нашите партньори, които ще ни откарат до хотела.
Следобед ще направим медитация, за да синхронизираме групата и да се потопим в магията на острова. Ще разполагаме със свободно време, за да се климатизираме и отпочинем.
Ще вечеряме вкусна балийска храна в хотела или някъде в района.
Нощувка.

Ден 3

Йога практика и релакс около басейна или плажа. Закуска и свободно време да се насладим на тропическия рай около нас. Този ден ще го оставим за възстановяване след полета и часовата разлика. Ще направим организация за следващите дни. Разходка и вкусна вечеря!
Нощувка.

Ден 4

Йога практика.
Балийска закуска от разнообразни плодове и подготовка за целодневен тур. Отправяме се към първото място, което ще видим, а именно традиционен балийски танци и театър Barong-dance. Следваща спирка водопада Tegenung Waterfall, където ще си направим страхотни снимки. Продължаваме към Monkey Forest (Гората на маймуните). Препоръчваме да си пазите вещите – очила, телефони и др. защото маймуните са много бързи и ловки. На входа ще си купим малки банани, за да можем да ги храним и така да си направим снимки с тях. В гората на маймуните ще видим и дървото вдъхновило създателя на филма Аватар, както и други видове животни. Обяд в атрактивен ресторант с много вкусна местна храна.

След като хапнем продължаваме към Тирта Емпул. Името означава Храмът на свещената вода. Това е забележителност, която също не бива да пропускате. Храмът Тирта Емпул е изграден край минерален извор, за който се смята, че е сътворен от самия бог Индра и има магическа сила. От 926 г. – или близо 11 века – балийците отиват на това място за ритуално къпане. Вярват, че то ще им донесе духовно пречистване и изцеление.

Продължаваме нашата разходка към Bali Swing или люлка над оризовите тераси и ферма за най-скъпото кафе в света Копи Лувак. По желание всеки може да се качи на люлката срещу заплащане. Ще пием Kopi Louwak приготвено в 14 различни вкуса с гледка към оризови тераси… просто уникално!!!

Денят е към края си, потегляме обратно към хотела/вилата за нощувка.

Ден 5

Йога практика. Закуска и подготовка за страхотен ден изпълнен с още храмове и емоции. Качваме се в колите и тръгваме към страхотен плаж за релаксиращ ден докато стане време да посетим храма Улувату, защото е хубаво да сме там преди залез.

След плажни емоции се отправяме към Uluwato Temple. Разположен на над 80 метрова скала от храмът се разкрива най-величествената гледка към Индийския океан. В превод името Улувату означава храм на края на скалата. Построен е през 11 век в чест на богинята на морето Деви Лаут (Dewi Laut) и е един от шестте най-важни храма в Бали.Ще станем свидетели на танци кечак. (Kecak Dance) е традиционно балийско изкуство и се изпълняват без музикален акомпанимент. Тук ще станем свидетели и на невероятен Балийски залез!

Отново по колите и се връщаме към хотела/вилата за нощувка.

Ден 6

Йога практика.
Закуска и подготовка за цял ден в джунглите на Бали!
Отново по колите докато стигнем до срещата ни с местен гид, който ще ни отведе дълбоко в джунглата, където ще имаме възможност да се къпем под мистични водопади с височина над 30м. След този дълъг и емоционален преход се настаняваме в най-шеметния ресторант извисяващ се над оризовите тераси с невероятна гледка към тях, в който ще имаме удоволствието да хапнем на обяд. Храната се приготвя на момента пред нас!

На връщане ще ни извозят с мотори до колите.

Отправяме се към следващата ни цел, езерото Бедугул и храмът Улун Дану (Ulun Danu Beratan Temple Bali). Това е онзи храм, който се появява в Google, след като просто изпишете „Бали“, или с други думи емблемата на Бали. Разположен е на брега на езерото Бедугул, на около 1000 м. надморска височина. Храмът е построен в средата на миналото хилядолетие в чест на богинята Деви Дану. Освен, че е нейна обител езерото се смята за свещено, защото местността наоколо е много плодородна. Поради височината, на която е разположен и близкото езеро, храмът често е обвит в мъгли.

Денят ще бъде изморителен за това най-вероятно ще дремнем в колите докато пристигнем в хотела/вилата за нощувка.

Ден 7

Йога практика.
Закуска и ден за релакс. Ще направим разбор на изминалите дни и ще планираме вечерта.
Следобяд по някое време потегляме към Джимбаран емблематично място в Бали, където се наблюдават едни от най-красивите залези. Там се намира и известният fish market с десетки ресторанти разположени на плажа, където се приготвя адски вкусна току що уловена морска храна.
Вечеря по залез! Всяка вечер се изнася програма с типични за Бали танци и музика.
Прибираме се в хотела/вилата за нощувка.

Ден 8

Йога практика.
След закуска стягаме куфарите и се отправяме към Убуд!
Там ще се настаним в хотел  OM Ham, място предназначено за медитации, йога практики и среща с балиан. Преди да стигнем в хотела ще спрем до някой от многото пазари за шопинг. Бъдете готови да се пазарим за цената с местните, това за тях е нещо нормално и почти задължително.
След шопинг препоръчвам Балийски масажи в хотела.
Целият ден минава разнообразно и много забавно. Настаняваме се в хотела!
Нощувка.

Ден 9

Йога практика. След ранна закуска тръгваме към храмът майка. Besakih Temple Това е най-големият, най-важният и най-свят храмов комплекс в Бали. Разположен е на шест нива по планинските склонове и се състои от 23 отделни храма. Намира се в подножието на вулкана Агунг – най-високият вулкан в Бали (3031 м).

В този ден ще посетим и Водния дворец Таман Тирта Ганга /Taman Tirta Gangga/ Този зелен тропически рай е построен през 1948г. по поръчка на Анак Агунг Англура Кетут Карангасем, последният балийски раджа от династията Карангасем. Самият той е учил архитектура в Холандия и не само е участвал лично в проектирането на обекта, а и дейно е участвал наравно с работниците в процеса по неговото изграждане.

Градините Тирта Ганга представляват интересно съчетание на индонезийска с китайска архитектура. Тук всеки елемент се стреми към симетрия и постигане на съвършения баланс, като всяко езерце, фонтан, каменна пътечка или мостче носи своята символика.

Градините са изградени на три нива, символизиращи съответно света на демоните (Bhur), света на хората (Bwah) и този на боговете (Swah).

Ден 10

Йога практики и свежа балийска закуска! Денят е прдназначен за релакс и почивка около басейна след натоварената програма през изминалите дни.

Ден 11

Йога практика! Релаксиращ ден за почивка и свободна програма за разходка, масаж, плаж или шопинг.

Психическа подготовка за прибиране в България.

Вечеря и нощувка.

Ден 12 | Последен ден на остров Бали

Последна йога практика, закуска и подготовка за трансфер към летището за полет до София.

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31 МАЙ

ЦЕНА НА ЧОВЕК 3890 BGN | след 31 Май 4190 BGN

ЕДИНИЧНО НАСТАНЯВАНЕ + 890 BGN | след 31 Май + 1090 BGN

*При записване се внася депозит в размер на 1556 лв. Останалата част от 2334 лв. се заплаща до 22 юли.

Travelagi си запазва правото да променя програмата и маршрута по време на пътуването или да премества екскурзиите за друг ден, поради форсмажорни обстоятелства или когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира Вашата безопасност и безпроблемно пътуване.

Препоръчваме да си носите: слънцезащитен крем 50-ти фактор, репеленти, удобни обувки, джапанки и бански

*Всеки, който пътува трябва да е ваксиниран и да притежава валиден сертификат за ваксинация.

В ЦЕНАТА Е ВКЛЮЧЕНО

 • Самолетен билет София - Бали - София с АК Turkish
 • 6 нощувки със закуска в хотел “Melia Bali" 5* или подобен
 • 4 нощувки със закуска в йога център “Om Ham” или подобен
 • 4 Трансфера с автомобил
 • Йога практики през цялото време с Жени
 • Застраховка помощ при пътуване с покритие 15 000 евро
 • Водач на български език по време на екскурзиите
 • Тур 1 Barong Dance | Tegenung Waterfall | Monkey Forest | Pura Tirta Empul | Kopi Luwak Farm
 • Тур 2 Beach Day | Uluwatu Temple
 • Тур 3 Планински водач и тур в джунглата | Sekumpul Waterfall | Ulun Danu Beratan Temple
 • Тур 4 Jimbaran Fishmarket Complimentary dinner по залез
 • Тур 5 Besakih Mother Temple | Tirta Gangga Water Palace

В ЦЕНАТА НЕ Е ВКЛЮЧЕНО

 • Лични Разходи
 • Алкохол и храна извън тези упоменати в програмата
 • Услуги неупоменати в програмата
 • Виза за Бали 500 000 IDR | 35 $
 • PCR test ако се изисква
 • Застраховка Отмяна на пътуване, сключва се до 5 дни след подписване на договора

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ TURKISH AIRLINES

1 TK1030 L  WE 31AUG  SOF-IST HK20  21:15 – 22:45 

2 TK  66 L  TH 01SEP  IST-DPS HK20  02:10 – 19:30

3 TK  67 T  SU 11SEP  DPS-IST HK20  21:00 – 04:45

4 TK1027 T  MO 12SEP  IST-SOF HK20  07:30 – 08:40 

Ела в Бали на ритрийт с Йогалатес Жени | 0888 00 33 00