Експедиция до остров Комодо - Дайвинг и Трекинг

17 – 31 Октомври 2022 | има места 

Изисквания за пътуване и почивка до о.Бали и о.Комодо Индонезия

*Всеки, който пътува трябва да е ваксиниран и да притежава валиден зелен сертификат.

НАШАТА ПРОГРАМА 10 нощи / 12 дни

Ден 1

Експедиция Комодо започва с полет София – Бали с АK Turkish.
Ще пристигане в Бали ранния следобед на следващия ден.
На летището ще ни посрещнат нашиете партньори за трансфер до хотела.
Настаняваме се и разполагаме със свободно време за релакс.
Вечеря някъде на плажа около хотела.

Ден 3

Закуска в хотела и подготовка за първата ни екскурзия в Бали.
Тур 1 Район Убуд (час на тръгване 08:30)
В този ден ще посетим традиционни балийски танци и театър(Barong dance), Храм(Batuan temple), Водопад(Tegenungan waterfall).
Обяд (Tebasari resto)
Посещение на Bali Swing Люлки между палми над джунглата(люлките са много популярни и за всички желаещи предварително записване), Оризови тераси(Tegalalang).

Ден 4

Закуска в хотела и след това се отправяме към Убуд за невероятни преживявания в Маймунската гора и спиращи дъха водопади Тегенунган, оризови тераси и др. описани в тура
Тур 2 Район Убуд (час на тръгване 08:30)
Днес ще посетим парк с над 2000 птици, и отделна секция с влечуги, включително и комодски варан (Bali bird park),
Селото на занаятите(Celuk village).Селото е прочуто по цял свят със своите ателиета (художници,дърворезба, обработка на сребро и злато)
Обяд (bebek sari resto)
Посещение на маймунската гора (Monkey Forest)
и плантация за кафе, където ще видим как се  приготвя най-скъпото кафе в света (Kopi Luwak)

Ден 5

Закуска в хотела и сме готови за нова доза преживявания в едни от най-впечатляващите места на Бали.
Тур 3 Южно Бали (час на тръгване 08:30)
Днес отиваме до храма (Uluwatu temple)
Ще се потопим в екзотични плажове с бели пясъци и кристална вода, а след това ще се насладим наемблематичния залез над Джимбаран(Jimbaran sunset). Вечеря по залез слънце в известните рибни ресторанти на плажа на Джимбаран

Джимбаран рибни ресторанти

Ден 6

Закуска в хотела, а след това отново потегляме към джунглата на бали за да видим най-високият водопад в Бали, както и много други невероятни места описани в тура.
Тур 4 Североизточно Бали (час на тръгване 08:00)
Отправяме се към района на най-големият вулкан(Agung) След това ще посетим храма майка на Бали(Mother temple)
Отправяме се към водния дворец(Tirta Gangga)
Обяд в ресторант пред двореца
и за финал посещение на лятната резиденция на краля(Taman Ujung)

Ден 7 и 8

Закуска в хотел и свободно време. При желание можем да си организираме обиколка на нощният живот в Кута.

Ден 8
Закуска в хотела и трансфер до летището за полет до остров Комодо!
След 60 мин полет Кацаме в Лабуан Баджо. Тук ни посрещат нашите приятели от Top Komodo Trekking Tour, които ще ни помогнат да открием най-зашеметяващите места в Национален Парк Комодо.

Нашите професионални гидове от Топ Комодо ще обхванат преходни дейности на няколко места, включително и гмуркане с шнорхел на най-зашеметяващите места по различни малки острови в националния парк Комодо. През следващите 4 дни ще скачеме от остров на остров: остров Канава, остров Падар, остров Комодо, остров Ринка, остров Келор Менджерите, Така Макасар и др. Тази програма ще ви изуми с грандиозни пейзажи на всеки от тези острови, а комфорта, който ще почувстваме от чистата природа няма аналог.

Нашата обиколко из остров Комодо ще започне и звърши направо от/на летището, без да отсядаме в хотел в Labuan Bajo
Нощувките и изхранването са на местен дървен кораб, с който ще обиколим целият национален парк Комодо и островите около него.

КОМОДО ТРЕКИНГ ТУР (4D / 3N. ПРОГРАМА)

Начална и крайна точка: град Labuan Bajo, западен Flores, Индонезия Ден 1

Labuan Bajo – Трекинг / Шноркелинг – Menjerite Snorkel Spot – Остров Ринка – Остров Калонг Ринка (Обяд, Вечеря).

Започваме обиколката си от Комодо, от пристанището ще се качим на местен дървен кораб, с който отпътуваме за красивия остров Келор за гмуркане с шнорхел / плуване / релакс и кратък преход до плажа хълм на Пулау Келор, за да се насладим на грандиозната панорамна околност, която ще се разкрие пред нас. След това ще се насочим към друго място за гмуркане, което се нарича Menjerite. Тук ще станем свидетели на изобилие от морски живот!

Ще продължим да плаваме с кораба до остров Ринка, където ще имаме лек трекинг за да разгледаме острова и да се срещнем очи в очи с дракона Комодо, както и други диви животни като: Елени, Водни биволи и др. След преходите на остров Ринка продължаваме с кораба към остров Калонг Ринка. Там ще останем без думи от най-невероятната атракция, ще видим хиляди Megabats така наречените плодови прилепи, които летят от мангровата гора, докато ние се наслаждаваме на зрелищните гледки под залязващото слънце.
Обяд, вечеря и нощувка са на кораба около остров Ринка.

Ден 2

Остров Ринка – Трекинг на остров Падар – Дълъг плаж – Розов плаж – Остров Калонг Комодо (Закуска, Обяд, Вечеря)

Закуска на кораба, а след това се насочваме към остров Падар – разходка до върха на остров Падар, за да се насладим на най-зрелищния пейзаж около Национален парк Комодо – След преходите на остров Падар, продължаваме да плаваме към Лонг Бийч за гмуркане с шнорхел / плуване / релакс – ще акостираме с кораба до грандиозният Pink Beach Комодо за шнорхел / плуване / почивка. Тук можем също да направим кратък преход до върха на хълма в близост до Pink Beach, за да онемеем от красивите панорамни гледки, клито ще се разкрият пред нас. Отправяме се към остров Калонг Комодо за една нощ. Обяд и вечеря ще бъдат сервирани на кораба. (Ако времето позволява следобед, АКО ИСКАТЕ, можем да направим трекинг на остров Комодо и да посетим традиционно рибарско селище, наречено „Кампунг Комодо“, ще се разходим из селището за да се запознаем с традиционния ежедневен начин на живот на местните хора, както и да се докоснем до традиционното строителство на къщи, което е изградено на кокили.

Ден 3

Остров Комодо – Така Макасар / Манта Пойнт – Остров Сиаба – остров Себайюр (Закуска, Обяд, Вечеря).

След закуска на дървената ни лодка ще направим поход на остров Комодо, за да се срещнем отново със змея на Комодо и други диви животи.
Денят ни ще премине към Taka Makasar / Manta Point за гмуркане с шнорхел, ако имаме късмет по време на шнорхелинга ще видим огромни Манта.
Заемаме места на палубата и потегляме към остров Сиаба отново ще имаме възможност да разгледаме подводния свят и при късмет ще плуваме с големи костенурки. Продължаваме към Себайюр (Ако времето позволява, можем да направим преход на остров Себайюр и да се наслада на прекрасен залез)
Обяд, Вечеря се сервира на лодка, Нощувка също е на лодката около остров Себайюр.

Ден 4

Остров Себайюр – остров Канава – остров Бидадари – Лабуан Баджо (Закуска, Обяд).

След като закусим на кораба, продължаваме към остров Kanawa – „малък паразитен остров“, за шнорхел / плуване / релакс. Тук ще се гмуркаме на супер кристално чиста вода, а около нас ще плуват красиви цветни риби, ще бъдем заобиколени от невероятно пъстри коралови рифове, както и зашеметяващо бял пясъчен плаж. Продължаваме пътуването до последният красив остров, който се нарича „Остров Бидадари“ за гмуркане с шнорхел или плаж. 

Връщане обратно към пристанището Labuan Bajo – и след това трансфер до летището на Labuan Bajo за полет до Бали. Закуска и обяд ще бъдат сервирани на лодка, преди да завършим пътуването си.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ДА НОСИТЕ С ВАС

Дълги панталони, дълги ръкави, бански костюми, кърпа, спрей против насекоми, защита от слънце, обувки за трекинг/разходка, дъждобран (за дъждовните моменти), видеокамера, IDR в брой за лични разходи и Входна такса в Комодо Парк и други важни неща по време на пътуването ви, които не са споменати тук.

ЦЕНА НА ЧОВЕК 5600 BGN

В цената е включено

 • Самолетен билет София-Бали-София с АК Turkish
 • Самолетен билет Бали-Лабуан Бахо-Бали с АК Air Asia
 • Чекиран багаж до 25кг
 • 7 нощувки със закуска в Нуса Дуа - Bаli Benoa by Melia 5* или подобен
 • 3 нощувки на местен дървен кораб на о.Комодо на пълен пансион
 • 5 целодневни екскурзии в Бали описани в програмата
 • Професионален гид от Top Komodo Trekking Tour в Комодо
 • Всички трансфери по програмата
 • Медицинска Застраховка с 25 000 $ покритие и COVID-19 покритие
 • Водач от агенцията

В цената не е включено

 • Всички входни такси в Национален парк Комодо около 400 000 IDR човек/ден --> 50 лв човек/ден
 • Безалкохолни и алкохолни напитки
 • Лични разходи
 • Виза за Бали 35$ заплаща се при пристигане

Нека видим "Динозаврите" заедно