Бали "Островът на Боговете"

Плажове

Плажовете на Бали предоставят възможност както за плуване и гмуркане с шнорхел, така и сърф. Някой от по известните са Семиняк, Кута и Джимбаран, където обстановката е допълнена от хотели, барове и спа. 
Извън добре познатите туристически пътеки има места за сърфиране и спокойни заливи, в които няма нищо друго освен малки дръвчета франджипани за компания. Плюс това островът се намира в кораловия триъгълник, който има най-голямото разнообразие от морски видове в света, така че рифовете са мечта за водолази. Ако не сте се гмуркали до сега това ще превърне Вашата ваканция в Бали в едно незабравимо преживяване.

Природа

В Бали няма край на пейзажите. Можете да се придвижите от емблематичните оризови тераси до гъсти гори и вулкани, бълващи лава.  Говорейки за последното, ако нямате нищо против да станете посред нощ и да се насладите на гледката. Посрещнете изгрева на втория по големина вулкан на Бали Агунг, задължително и неописуемо изживяване. От върха на планината Батур ще бъдете възнаградени с едни от най-добрите гледки на целия остров.

Културен кът

Прелестите на Бали не са съвсем естествени и понякога граничат с магичното. Посещение на Убуд ще ви отведе право в сърцето на острова. Това е духовният център на Бали, така че улиците са обградени с художествени галерии и музеи.  Тук можете да направите както Джулия Робъртс в “Eat, Pray, Love” и да пазарувате по пазарите, да се скитате из богато украсеният дворец и да вечеряте в автентичните “al fresco” заведения…

"Магията на Изтока"

Името „Сингапур“ произхожда от санскрит, съставено е от думите синга, сингха и пура , и означава „Лъвовград“. Сингапур е идеална островна държава за почивка по всяко време през годината. Популярен е не само в Азия, но и в целия свят, което го прави петата най-посещавана страна. Въпреки горещия климат, Сингапур е тропически рай за повечето туристи. Почивката в Сингапур ще ни възхити веднага със своя чист и съвременен вид, който е присъщ за един модерен мегаполис.

ПРОГРАМА

Ден 1 | Полет София - Бали

Среща на летище София за полет до Бали. Кацаме в Бали на следващия ден. Препоръчваме да си носите летни дрехи в ръчния багаж за преобличане още в самолета.

Ден 2 | Бали вечеря и нощувка

Пристигаме на летището в Бали около 19:30ч, леко изморени от дългия полет. Температурата е около 30 градуса, а влажността около 80-90%. На летището ще ни посрещнат нашите партньори за трансфер до хотела. 
Настаняваме се по стаите и след това се събираме в ресторанта на хотела за вкусна балийска вечеря.
Нощувка.

Ден 3 | Шопинг и разходка в Убуд

Закуска и свободно време да се насладим на тропическия рай около нас. Подготвили сме лека програма, която ще ни отведе към занаятчиското село за да разгледаме автентични творби на местни майстори, които умело ваят фигури от дърво и рисуват върху платно в балийски стил. Разходка из пазарите на Убуд обяд и кратка почивка, а след това обратно на шопинг. 
Вечеря и нощувка!

Ден 4 | Monkey Forest | Goa Gajah | Bali Swing & Kopi Louwak

Балийска закуска от разнообразни плодове и подготовка за целодневен тур. Отправяме се към първото място, което ще видим, а именно  Monkey Forest (Гората на маймуните). Препоръчваме да си пазите вещите – очила, телефони и др. защото маймуните са много бързи и ловки. На входа ще си купим малки банани за да можем да ги храним и така да си направим снимки с тях. В гората на маймуните ще видим и дървото вдъхновило създателя на филма Аватар, както и други видове животни. Обяд в атрактивен ресторант с много вкусна местна храна.

След като хапнем продължаваме към Goa Gajah (Пещерата на слона). Храмът се характеризира със заплашителни лица издълбани в скалата, за които се смята, че прогонват злите духове. Историята на храма е несигурна, но се смята, че е построен като място за духовна медитация, вероятно от индуиски свещеници. Под храма се събират реките Панкунг и Петану, според местните вярвания това прави храмът много религиозен и магичен. Комплексът съдържа както хиндуистки, така и будистки изображения, вътре са открити статуи на Шива и Ганеша, а поверието е, че водата, която тече от шесте статуй подмладява.

Продължаваме нашата разходка към Bali Swing или люлка над оризовите тераси и ферма за най-скъпото кафе в света Копи Лувак. По желание всеки може да се качи на люлката срещу заплащане. Ще пием Kopi Louwak докато се наслаждаваме на гледка пред нас… просто уникално!!!

Денят е към края си за това потегляме обратно към хотела.
Нощувка

Ден 5 | Gunung Kawi | Besakih Mother Temple

След ранна закуска ще се отправим към храмът Gunung Kawi. Датира от 11-ти век и представлява издълбани в скалите 8-метрови статуи, за които се вярва, че са гробниците на крал Anak Wungsu от династията Udayana и неговите съпруги.
Легендата за това невероятно място е интригуваща. Смята се, че митичният великан Кебо Ива е издълбал всички древни гробници за една нощ с ноктите си. Зад храма има няколко пещери за медитация, което показва, че това е било индуистко място, където монаси и поклонници са се събирали, за да медитират. Кебо Ива е балиец, който има необикновени свръхестествени сили и кралете в Бали са се страхували много от него. С магията си той защитава Бали от няколко атаки, от външни кралства, които искат да завладеят острова. 

В този ден ще посетим и храмът майка, Besakih Temple е най-големият, най-важният и най-свят храмов комплекс в Бали. Разположен е на шест нива по планинските склонове и се състои от 23 отделни храма. Намира се в подножието на вулкана Агунг – най-високият вулкан в Бали (3031 м).

Ден 6 | Git Git Waterfalls | Ulun Danu Beratan Temple

Закуска и подготовка за цял ден в джунглите на Бали!
Днес ще имаме среща с местен гид, който ще ни отведе дълбоко в джунглата, където ще имаме възможност да се къпем под мистични водопади с височина над 30м. След този дълъг и емоционален преход се настаняваме в най-шеметния ресторант извисяващ се над оризовите тераси с невероятна гледка към тях, в който ще имаме удоволствието да хапнем на обяд. Храната се приготвя на момента пред нас!

След като си починем и хапнем се отправяме към следващата ни дестинация, а именно езерото Бедугул и храмът Улун Дану (Ulun Danu Beratan Temple Bali). Това е онзи храм, който се появява в Google, след като просто изпишете „Бали“, или с други думи емблемата на Бали. Разположен е на брега на езерото Бедугул, на около 1000 м. надморска височина. Храмът е построен в средата на миналото хилядолетие в чест на богинята Деви Дану. Освен, че е нейна обител езерото се смята за свещено, защото местността наоколо е много плодородна. Поради височината, на която е разположен и близкото езеро, храмът често е обвит в мъгли.

Денят ще бъде изморителен за това най-вероятно ще дремнем в колите докато пристигнем в хотела.

Ден 7 | Трансфер до Нуса Дуа

Закуска и трансфер до новият ни хотел на брега на морето в Нуса Дуа. В този ден ще си починем и релксираме.
Следобяд по някое време който желае може да се наслади на вечеря в Джимбаран емблематично място в Бали, където се наблюдават едни от най красивите залези. Там се намира и известният fish market с десетки ресторанти разположени на плажа, където се приготвя адски вкусна току що уловена морска храна.
Вечеря по залез! 

Ден 8 | Melasti Beach & Barong Dance

Закуска и подготовка за страхотен ден изпълнен с нови емоции. Качваме се в колите и тръгваме към невероятния плаж Melasti за релаксиращ ден! Ще прекараме денят на плажа докато се наслаждаваме на коктейли и хубава музика. По залез ще станем свидетели на типичните за Бали народни танци Barong Dance, танците са впечатляващи, а гледка към Балийско море засилва емоцията на шоу програмата!

Всички, които не желаят да прекарат денят си на плажа могат да се отправяме към Uluwato Temple. Разположен на над 80 метрова скала от храмът се разкрива най-величествената гледка. В превод името Улувату означава храм на края на скалата. Построен е през 11 век в чест на богинята на морето Деви Лаут (Dewi Laut) и е един от шестте най-важни храма в Бали. След като разгледате храма може да се присъедините към програмата на Barong Dance с другата част от групата.

Отново по колите и се връщаме към хотела.

Ден 9 | Свободен ден

След закуска оставаме за релакс около басейна или плажа. Свободно време, което ще прекараме в приятни разговори, масажи и свежи напитки. Ще се насладим максимално на един от последните дни в Бали. 

Ден 10 | Полет до Сингапур

Закуска и трансфер до летището за кратък ранен полет до Сингапур.
Още щом кацнем първото впечатляващо нещо, което се разкрива пред нас е най-модерното и луксозно летище в света Changi Airport! Това е летището, в което има плувен басейн, градина и 40 метров водопад! Ще си оставим малко време за снимки преди да тръгнем към хотела.
След като се настаним в хотеле илизаме на Сити тур разходка по Orchar Road – раят на шопинга, Чайнатаун с множество ресторанти, пазари и сувенири и Малката Индия, пъстър и ухаещ квартал с множество търговци и туристи. 
Вечерта, свободна програма в мегаполиса! 
Нощувка.

Ден 11 | Сингапур

Заскуска,
днес се отправяме към прочутите ботанически градини  Gardens by the Bay, парка с гигантските дървета SuperTree Grove, Marina Bay Sands и статоята на Марлиона с глава на лъв и тяло на риба, а за финал емблематичното светлинно шоу “Електра” – музика, танцуващи фонтани и лазери ще ни завладеят

Към края на деня се прибираме в хотела за нощувка и подготовка за следващия ден. 

Ден 12 | Полет до Бали и връзка за полет до България

Закуска в хотела и освобождаване на стаите. Ще имаме време да обиколим и напазаруваме за последно преди да отлетим от Сингапур. Ще хапнем вкусен обяд в Чайнатаун, след което потегляме към летището за полет до Бали и връзка за полета ни към България.

Подари си приключение!

Bali & Singapore

28.10 - 08.11.2024

3400/на човек
 • Минимален брой за провеждане на програмата 15 човека.
 • Капаро 50% при записване.
 • Единично настаняване + €500
 • Остатъкът е дължим не по-късно от 40 дни преди датата на отпътуване
📞 +359 889 605065

*Моля използвайте формата за записване

В ЦЕНАТА Е ВКЛЮЧЕНО

 • Самолетен билет София - Бали - София с АК Turkish
 • Самолетен билет Бали - Сингапур - Бали
 • 5 нощувки със закуска в хотел в Убуд
 • 3 нощувки със закуска в хотел в Нуса Дуа
 • 2 нощувка със закуска в Сингапур
 • Всички трансфера по програмата
 • Mедицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • Водач на български език по време на екскурзийте
 • Представители от Travelagi
 • Тур 1 Monkey Forest | Goa Gajah | Kopi Luwak Farm & Bali Swing
 • Тур 2 Тур в джунглата | Gitgit Waterfall | Ulun Danu Beratan Temple
 • Тур 3 Gunung Kawi | Besakih Mother Temple
 • Тур 4 Melasti Beach & Barong Dance
 • Входни такси за всички турове включени в програмата

В ЦЕНАТА НЕ Е ВКЛЮЧЕНО

 • Лични разходи
 • Алкохол и храна извън тези упоменати в програмата
 • Услуги неупоменати в програмата
 • Виза за Бали 500 000 IDR | 35 $ on-arrival заплаща се при пристигане на летището
 • ЕКО Такса 10 $ заплаща се на летището в бали
 • PCR test ако се изисква
 • Застраховка Отмяна на пътуване, сключва се до 5 дни след подписване на договора
 • Бакшиши за екскурзовод и шофьори (прието е 5$ на човек на тур)
 • Допълнителни турове срещу заплащане
 • Nusa Penida Island шнорхелинг 120$/човек
 • Bali Safari 100$/човек
 • Gate of Heaven Lempuyang Temple 60$/на човек

*Travelagi си запазва правото да променя програмата и маршрута по време на пътуването или да премества екскурзиите за друг ден, поради форсмажорни обстоятелства или когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира Вашата безопасност и безпроблемно пътуване.

*Необходим е Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването.
*Максимален брой записани за програмата 19 човека. Минимална допустима възраст за деца 12г. 

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ С TURKISH AIRLINES

1 TK1030 L MO 28OCT  SOF – IST   21:35 –  00:05 CABIN YE
2 TK  66 L TU 29OCT  IST – DPS   01:50 – 19:15 CABIN YE
3 TK  67 L FR 08NOV  DPS – IST   21:25 – 05:40* CABIN YE
4 TK1027 L SA 09NOV  IST – SOF   08:45 – 09:00 CABIN YE

КАКВО ДА НОСЯ?

Куфар около 23 кг. 
Летни дрехи, бански, джапанки, удобни сандали
Защита от слънце 50F, репелент против насекоми
Малка удобна раница
Пари в брой, за предпочитане Щатски долари

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

Визата за български граждани се издава на място при кацане, след попълване на формуляр за пребиване на острова и заплатена такса от 500 000 IDR /прибл. 62 лв по курса на деня/
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и поне една празна страница за поставяне на визата.

*Часово време: София – 12 ч.; Бали – 17 ч.

Безопасно ли на остров Бали ?
Бали винаги е бил спокоен. Що се отнася до безопасността по улиците, има много малко насилие в Бали, особено в Убуд – просто внимавайте срещу джебчиите в плажните зони и с чанти на мотоциклети късно вечер.

Може ли да се пие водата в Бали ?
Чешмяната вода в Бали не се пие! Винаги пийте бутилирана или филтрирана вода. 99% от ресторантите в Бали използват бутилирана вода за всички готварски цели и е препоръчително да се пият и да се четкат зъбите с бутилирана вода, за да се избегне – лека дизентерия, която може да се появи, но преминава след няколко дни.
*Препоръчваме ви да си носите лекарства против всякакъв стомашен дискомфорт и температура, за всеки случай.

Имаме ли нужда от имунизация при пътуване до Бали?
Не се изискват предварителни имунизации!

С включени в пакетната цена транспорт и настаняване един турист може да очаква нужен бюджет от около 400-600 USD за разходи от личен характер.