Вдъхновяващо пътешествие до Бали и Сингапур | Екскурзия с водач от TRAVELAGI!

09 - 20.11.2022 | 12 дни 10 нощи | Потвърдена група

Exotic Tour Бали и Сингапур, какво ни очаква? От гората на маймуните през плажове, храмове и оризища...чак до Сингапур, който ще ни възхити със своя чист и съвременен вид присъщ за един модерен мегаполис!

"Островът на Боговете"

Плажове

Плажовете на Бали предоставят възможност както за плуване и гмуркане с шнорхел, така и сърф. Някой от по известните са Семиняк, Кута и Джимбаран, където обстановката е допълнена от хотели, барове и спа. 
Извън добре познатите туристически пътеки има места за сърфиране и спокойни заливи, в които няма нищо друго освен малки дръвчета франджипани за компания. Плюс това островът се намира в кораловия триъгълник, който има най-голямото разнообразие от морски видове в света, така че рифовете са мечта за водолази. Ако не сте се гмуркали до сега това ще превърне Вашата ваканция в Бали в едно незабравимо преживяване.

Природа

В Бали няма край на пейзажите. Можете да се придвижите от емблематичните оризови тераси до гъсти гори и вулкани, бълващи лава.  Говорейки за последното, ако нямате нищо против да станете посред нощ и да се насладите на гледката. Посрещнете изгрева на втория по големина вулкан на Бали Агунг, задължително и неописуемо изживяване. От върха на планината Батур ще бъдете възнаградени с едни от най-добрите гледки на целия остров.

Културен кът

Прелестите на Бали не са съвсем естествени и понякога граничат с магичното. Посещение на Убуд ще ви отведе право в сърцето на острова. Това е духовният център на Бали, така че улиците са обградени с художествени галерии и музеи.  Тук можете да направите както Джулия Робъртс в “Eat, Pray, Love” и да пазарувате по пазарите, да се скитате из богато украсеният дворец и да вечеряте в автентичните “al fresco” заведения…

"Магията на Изтока"

Името „Сингапур“ произхожда от санскрит, съставено е от думите синга, сингха и пура , и означава „Лъвовград“. Сингапур е идеална островна държава за почивка по всяко време през годината. Популярен е не само в Азия, но и в целия свят, което го прави петата най-посещавана страна. Въпреки горещия климат, Сингапур е тропически рай за повечето туристи. Почивката в Сингапур ще ни възхити веднага със своя чист и съвременен вид, който е присъщ за един модерен мегаполис.

НАШАТА ПРОГРАМА

Ден 1

Среща на летище София за полет до о. Бали (Денпасар). Кацаме в Бали на следващия ден. Препоръчваме да си носите летни дрехи в ръчния багаж за преобличане още в самолета.

Ден 2

Пристигаме на летището в Бали, леко замяни от напитките в самолета и изморени от дългия полет. Температурата е около 38 градуса, а влажността около 80-90%. На летището ни посрещат нашите партньори и ни закичват с традиционни  франджипани, те ще ни откарат до хотела или луксозната частна вила, която сме наели.
Ще разполагаме със свободно време за да се климатизираме и отпочинем.
Ще вечеряме вкусна балийска храна в хотела или някъде в района.
Нощувка.

Ден 3

Закуска и свободно време да се насладим на тропическия рай около нас. Този ден ще го оставим за възстановяване след полета и часовата разлика. Ще направим организация за следващите дни.  Разходка и вкусна вечеря!
Нощувка.

Ден 4

Балийска закуска от разнообразни плодове и подготовка за целодневен тур. Отправяме се към първото място, което ще видим, а именно традиционен балийски танци и театър Barong-dance. Много впечатляваща игра. Следваща спирка водопада Tegenung Waterfall, където ще си направим страхотни снимки. Продължаваме към Monkey Forest (Гората на маймуните). Препоръчваме да си пазите вещите – очила, телефони и др. защото маймуните са много бързи и ловки. На входа ще си купим малки банани за да можем да ги храним и така да си направим снимки с тях. В гората на маймуните ще видим и дървото вдъхновило създателя на филма Аватар, както и други видове животни. Обяд в атрактивен ресторант с много вкусна местна храна.

След като хапнем продължаваме към Тирта Емпул. Името означава Храмът на свещената вода. Това е забележителност, която също не бива да пропускаме. Храмът Тирта Емпул е изграден край минерален извор, за който се смята, че е сътворен от самия бог Индра и има магическа сила. От 926 г. – или близо 11 века – балийците отиват на това място за ритуално къпане. Вярват, че то ще им донесе духовно пречистване и изцеление.

Продължаваме нашата разходка към Bali Swing или люлка над оризовите тераси и ферма за най-скъпото кафе в света Копи Лувак. По желание всеки може да се качи на люлката срещу заплащане. Ще пием Kopi Louwak приготвено в 14 различни вкуса… просто уникално!!!

Денят е към края си за това потегляме обратно към хотела/вилата за нощувка.

Ден 5

Закуска и подготовка за страхотен ден изпълнен с още храмове и емоции. Качваме се в колите и тръгваме към невероятен плаж за релаксиращ ден докато стане време да посетим храма Улувату. Ще бъде хубаво да сме в храма  точно по залез слънце за впечатляваща гледка към Балийско море!

След плажни емоции се отправяме към Uluwato Temple. Разположен на над 80 метрова скала от храмът се разкрива най-величествената гледка към Индийския океан. В превод името Улувату означава храм на края на скалата. Построен е през 11 век в чест на богинята на морето Деви Лаут (Dewi Laut) и е един от шестте най-важни храма в Бали.Ще станем свидетели на танци кечак. (Kecak Dance) е традиционно балийско изкуство и се изпълняват без музикален акомпанимент. Тук ще станем свидетели и на невероятен Балийски залез!

Отново по колите и се връщаме към хотела/вилата за нощувка.

Ден 6

Закуска и подготовка за цял ден в джунглите на Бали!
Отново по колите докато стигнем до срещата ни с местен гид, който ще ни отведе дълбоко в джунглата, където ще имаме възможност да се къпем под мистични водопади с височина над 30м. След този дълъг и емоционален преход се настаняваме в най-шеметния ресторант извисяващ се над оризовите тераси с невероятна гледка към тях, в който ще имаме удоволствието да хапнем на обяд. Храната се приготвя на момента пред нас!

На връщане ще ни извозят с мотори до колите.

Отправяме се към следващата ни цел, езерото Бедугул и храмът Улун Дану (Ulun Danu Beratan Temple Bali). Това е онзи храм, който се появява в Google, след като просто изпишете „Бали“, или с други думи емблемата на Бали. Разположен е на брега на езерото Бедугул, на около 1000 м. надморска височина. Храмът е построен в средата на миналото хилядолетие в чест на богинята Деви Дану. Освен, че е нейна обител езерото се смята за свещено, защото местността наоколо е много плодородна. Поради височината, на която е разположен и близкото езеро, храмът често е обвит в мъгли.

Денят ще бъде изморителен за това най-вероятно ще дремнем в колите докато пристигнем в хотела/вилата за нощувка.

Ден 7

Закуска и ден за релакс. Ще направим разбор на изминалите дни и ще планираме вечерта.
Следобяд по някое време потегляме към Джимбаран емблематично място в Бали, където се наблюдават едни от най красивите залези. Там се намира и известният fish market с десетки ресторанти разположени на плажа, където се приготвя адски вкусна току що уловена морска храна.
Вечеря по залез! Всяка вечер се изнася програма с типични за Бали танци и музика.
Прибираме се в хотела/вилата за нощувка.

Ден 8

Обилна балийска закуска от свежи плодове и подготовка за шеметен ден из пазарите на Убуд. 

Ще посетим местни пазари за сувенири, дрехи, подправки и всичко, което може да ни дойде на ум, там го има! След продължителен ден в шопинг ще се отправим към студио за масажи, където да релаксираме и да се отпуснем в спокойна обстановка. След масаж вече заредени с енергия може да се отправим към място, където да се насладим на свежи коктейли и добрата компания на групата. Прибираме се към хотела/вилата за нощувка.

Ден 9

След ранна закуска ще отидем до храмът майка. Besakih Temple Това е най-големият, най-важният и най-свят храмов комплекс в Бали. Разположен е на шест нива по планинските склонове и се състои от 23 отделни храма. Намира се в подножието на вулкана Агунг – най-високият вулкан в Бали (3031 м).

В този ден ще посетим и Водния дворец Таман Тирта Ганга /Taman Tirta Gangga/ Този зелен тропически рай е построен през 1948г. по поръчка на Анак Агунг Англура Кетут Карангасем, последният балийски раджа от династията Карангасем. Самият той е учил архитектура в Холандия и не само е участвал лично в проектирането на обекта, а и дейно е участвал наравно с работниците в процеса по неговото изграждане. 

Градините Тирта Ганга представляват интересно съчетание на индонезийска с китайска архитектура. Тук всеки елемент се стреми към симетрия и постигане на съвършения баланс, като всяко езерце, фонтан, каменна пътечка или мостче носи своята символика.

Градините са изградени на три нива, символизиращи съответно света на демоните (Bhur), света на хората (Bwah) и този на боговете (Swah).

Ден 10

След закуска оставаме за релакс около басейна или плажа. Свободно време, което ще прекараме в приятни разговори и свежи напитки. Ще се насладим максимално на един от последните дни в Бали. 

Ден 11

След закуска който желае може да тръгне с нас към летището за полет до Сингапур. Ще прекараме почти два дни в мегаполиса за да го разгледаме и да се пренесем в бъдещето! Ще хванем ранен полет от Бали за да кацнем в най-модерното и луксозно летище в света Changi Airport. Ще посетим прочутите ботанически градини  Gardens by the Bay, парка с гигантските дървета SuperTree Grove, Orchar Road-раят на шопинга, Чайнатаун, Малката Индия и много други от забележителностите на мегаполиса! 

Към края на деня се прибираме в хотела за нощувка и подготовка за следващия ден. 

Ден 12

Закуска в хотела и освобождаване на стаите. Ще имаме време да обиколим и напазаруваме за последно преди да отлетим от Сингапур. Ще хапнем вкусен обяд в Чайнатаун, след което потегляме към летището за полет до Бали и връзка за полета ни към България.

РАЗПРОДАДЕНА

ЦЕНА НА ЧОВЕК 3890 BGN | след 31 Август 4290 BGN

ЦЕНА НА ЧОВЕК С ВКЛ. СИНГАПУР 4190 BGN | след 31 Август 4590 BGN

ЗА ЕДИНИЧНО НАСТАНЯВАНЕ СЕ ДОПЛАЩА 890 BGN

*При резервация се заплаща капаро в размер на 1600 BGN Останалата част се превежда до 30 Септември.

Travelagi си запазва правото да променя програмата и маршрута по време на пътуването или да премества екскурзиите за друг ден, поради форсмажорни обстоятелства или когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира Вашата безопасност и безпроблемно пътуване.

Препоръчваме да си носите: слънцезащитен крем 50 фактор, репеленти, удобни обувки, джапанки и бански

*Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването

*Всеки който пътува трябва да е ваксиниран и да притежава валиден сертификат за ваксинация.

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ TURKISH AIRLINES

1 TK1030 L  WE 09NOV  SOF-IST KK20  21:25 – 23:50 CABIN YE
2 TK  66 L  TH 10NOV  IST-DPS KK20  01:45 – 18:55 CABIN YE
3 TK  67 L  SU 20NOV  DPS-IST KK20  21:40 – 05:55*CABIN YE
4 TK1027 L  MO 21NOV  IST-SOF KK20  08:45 – 09:00 CABIN YE

В ЦЕНАТА Е ВКЛЮЧЕНО

 • Самолетен билет София - Бали - София с АК Turkish
 • Самолетен билет Бали - Сингапур - Бали
 • 5 нощувки със закуска в хотел “Merusaka" 5* или подобен в Нуса Дуа Бали
 • 4 нощувки със закуска в хотел "Kahayana Suites" в Убуд или подобен
 • 1 нощувка със закуска в Сингапур
 • 4 Трансфера с автомобил
 • Mедицинска застраховка с покритие 15 000 евро
 • Водач на български език по време на екскурзийте
 • Двама представители от Travelagi
 • Тур 1 Tegenung Waterfall | Monkey Forest | Pura Tirta Empul | Kopi Luwak Farm
 • Тур 2 Beach Day | Uluwatu Temple
 • Тур 3 Планински водач и тур в джунглата | Sekumpul Waterfall | Ulun Danu Beratan Temple
 • Тур 4 Jimbaran - разходка по залез | Вечеря в рибен ресторант на плажа по желание
 • Тур 5 Besakih Mother Temple | Tirta Gangga Water Palace

В ЦЕНАТА НЕ Е ВКЛЮЧЕНО

 • Лични разходи
 • Алкохол и храна извън тези упоменати в програмата
 • Услуги неупоменати в програмата
 • Виза за Бали 500 000 IDR | 35 $ on-arrival заплаща се при пристигане на летището
 • PCR test ако се изисква
 • Застраховка Отмяна на пътуване, сключва се до 5 дни след подписване на договора

Имате въпроси за Бали и Сингапур | 0889 60 50 65