Разкриване на Нови Измерения чрез Магията на Бали

03 - 14 Март 2025г. | 12 дни 10 нощи  

Събуждаш се от нежния звук на вълните, които се разбиват на брега. Слънчевите лъчи леко проблясват през палмовите листа, а свежият аромат на тропическа природа изпълва въздуха. Ти си в сърцето на Бали, обгърнат от магията на острова, започваш деня си с йога и усещането за спокойствие и хармония.
Знаеш, че през следващите дни, заедно с новите си приятели, ще опознаеш едно от най-красивите места в света изживявайки приключения, за които ще говориш дълго след това.
А едновременно с това, чрез водени медитации, церемонии и практики на осъзнато движение ще откриеш пътя към своето автентично Аз. Ще се освободиш от стреса и ежедневното напрежение и ще се свържеш със себе си по начини, които никога не си мислил, че са възможни.
Промяната във външния свят неминуемо изисква промяна във вътрешния. Понякога, обаче в позната реалност, с познати хора и познато повтарящо се ежедневие, тя става трудна или дори невъзможна.

Точно затова откъсването от сивото ежедневие и разчупването на монотонността е необходимо, за да задействаме онези процеси, за които сякаш отдавна копнеем.

Какво по-подходящо място за вътрешна трансформация и нови изживявания от богатата Балийска природа, близо до океана и джунглата и далеч от познатото?

Откриването на по-дълбок смисъл в живота и създаването на нова реалност за самия теб би се превърнало в изживяване, за което ще разказваш дълго време и което никога няма да напусне сърцето ти.

Това не е просто поредният ритрийт в Бали.

Това е едно вътрешно пътуване към твоята дълбока автентичност, чакаща позволение да се изяви, едно освобождаване от тревогите, от ограниченията и тежестта, едно преоткриване и създаване на Новото.

КОИ СМЕ НИЕ?

Казвам се Филипа и съм основател на QUANTA – организация за редовни събития за личностно и духовно развитие включващи водени практики, лекции, холистични фестивали и ритриити.

Изживявайки дълбоки трансформации с помощта на медитация, йога и други подобни си доказах, че хората имаме много по-голям капацитет и потенциал отколкото си позволяваме да вярваме.

Да приложа в ежедневието си методите на д-р Джо Диспенза, Уим Хоф, Джон Кехоу и други подобни ми показа, че вместо да чакам случайна кризисна ситуация да ме промени, мога сама да моделирам личността, която съм и да израствам във вдъхновение и радост, вместо в страх и тревога. И така с радост споделям своя опит и знания както на събитията, които организирам, така и в YouTube канала ми AWAKEN WITH FILIPA.

Научих, че постигането на баланс във всички аспекти от живота е напълно възможно и не толкова трудно, когато знаем кога, какво и как да правим.

Повече за Филипа и QUANTA: https://linktr.ee/quanta.spirit 

Казвам се Лия и съм йога учител, фасилитатор на ритуали, включващи какао, връзка с женската и мъжката енергия, лунните цикли, креативност и себепознание. От повече от две години провеждам различни събития в България свързани с личностно развитие, най-вече фокусиращи се върху изразяване собствения потенциал като жени. Осланям се силно на знанията си, придобити по време на различни обучения в България и чужбина, на връзката си с природата и Духа, и на собствения си опит от ежедневието.

Пътуванията ми до Азия са ми помогнали ужасно много да вникна в същността на духовността и да я пресъздавам в един по-достъпен начин за западния човек. Освен това се занимавам с изграждане на общности на свободна практика в София и онлайн. Хоуст съм и на подкаста “Истории с Какао”. За повече събития и бъдеще проекти, последвайте ме в инстаграм @sanghavida.

ПРОГРАМА

Ден 1 | Полет София - Истанбул - Бали

Среща на летище София за полет до о. Бали (Денпасар).
Ще ви очакваме на летището минимум 2 часа преди полета. Ще имаме кратка информационна среща за предстоящия полет и прекачването в Истанбул. Летището в Истанбул е голямо и предлага много възможности, престоят ни от 2,5 часа ще мине бързо и неусетно. Придвижваме се към гейта за полет Истанбул-Бали. Полетът е около 12 часа, но минава леко и приятно. Ще имаме на разположение храна и напитки.
Излитаме от София в 21:10ч

Кацаме в Бали на следващия ден около 19:00ч.  Препоръчваме да си носите летни дрехи в ръчния багаж за преобличане още в самолета.

Ден 2 | Добре дошли в Бали

Вече сме на летището в Бали температурата е около 38 градуса, а влажността около 80-90%. На летището ни посрещат нашите партньори, които ще ни откарат до хотела.
Ще пристигнем в хотела около 22:00ч.

След като се настаним по стаите,
ще вечеряме вкусна балийска храна в хотела и ще прекараме време заедно около басейна в разговори за предстоящите ни дни на острова.
Нощувка.

Ден 3 | Посещение на Monkey Forest | Goa Gajah | Kopi Luwak Farm & Bali Swing в Убуд

Днешният ден ще бъде лежерен!
След закуска в хотела ще се приготвим за лека разходка в Убуд, която ще ни отведе до Monkey Forest (Гората на маймуните). Препоръчваме да си пазите вещите – очила, телефони и др. защото маймуните са много бързи и ловки. В гората на маймуните ще видим и дървото вдъхновило създателя на филма Аватар, както и други видове животни.

Отправяме се към Goa Gajah (Пещерата на слона). Храмът се характеризира със заплашителни лица издълбани в скалата, за които се смята, че прогонват злите духове. Историята на храма е несигурна, но се смята, че е построен като място за духовна медитация, вероятно от индуиски свещеници. Под храма се събират реките Панкунг и Петану, според местните вярвания това прави храмът много религиозен и магичен. Комплексът съдържа както хиндуистки, така и будистки изображения, вътре са открити статуи на Шива и Ганеша, а поверието е, че водата, която тече от шесте статуй подмладява.

Продължаваме нашата разходка към Bali Swing или люлка над оризовите тераси и ферма за най-редкия вид кафе в света Копи Лувак. По желание всеки може да се качи на люлката срещу заплащане. Ще пием Kopi Louwak  и селекция от чайове обогатени в 14 различни вкуса с гледка към оризови тераси… просто уникално!!!

Денят е към края си, потегляме обратно към хотела за нощувка.

Ден 4 | Преход в джунглата с местен планински водач | Sekumpul Waterfall | Ulun Danu Beratan Temple

Закуска и подготовка за цял ден в джунглите на Бали!
Отново по колите докато стигнем до срещата ни с местен гид, който ще ни отведе дълбоко в джунглата, където ще имаме възможност да се къпем под мистични водопади с височина над 50м. Ще имаме възможността да видими какаово дърво, Jack Fruit, мангустин, дуриан и други различни плодове растящи в дивата природа. След този дълъг и емоционален преход се настаняваме в най-шеметния ресторант извисяващ се над оризовите тераси с невероятна гледка към тях, в който ще имаме удоволствието да хапнем на обяд. Храната се приготвя на момента пред нас!

Ще стигнем до ресторанта с помоща на местните ни приятели, които ни чакат и ще ни извозят с мотори след уморителния ни преход до величествените водоподаи! 

Отправяме се към следващата ни цел, езерото Бедугул и храмът Улун Дану (Ulun Danu Beratan Temple Bali). Това е онзи храм, който се появява в Google, след като просто изпишете „Бали“, или с други думи емблемата на Бали. Разположен е на брега на езерото Бедугул, на около 1000 м. надморска височина. Храмът е построен в средата на миналото хилядолетие в чест на богинята Деви Дану. Освен, че е нейна обител езерото се смята за свещено, защото местността наоколо е много плодородна. Поради височината, на която е разположен и близкото езеро, храмът често е обвит в мъгли.

Денят ще бъде изморителен за това най-вероятно ще дремнем в колите докато пристигнем в хотела.
Нощувка.

Ден 5 | Посещение на плажа Melasti

Закуска и подготовка за страхотен ден изпълнен с още емоции. Качваме се в колите и тръгваме към най-прочутия плаж Melasti.

Плажа Melasti е един от най-хубавите плажове в Бали. Докато се наслаждаваме на мястото с поредният коктейл в ръка, ще станем свидетели на типичните за Бали народни танци Barong Dance, танците са впечатляващи, а гледка към Балийско море засилва емоцията на шоу програмата под жаркото слънце на невероятния Балийски залез!

Денят приключва, а ние отново сме по колите и се връщаме към хотела за нощувка.

*При желание може да останем до по-късно на кяой от бийч баровете

Ден 6 | Gunung Kawi | Besakih Mother Temple

След ранна закуска ще се отправим към храмът Gunung Kawi. Датира от 11-ти век и представлява издълбани в скалите 8-метрови статуи, за които се вярва, че са гробниците на крал Anak Wungsu от династията Udayana и неговите съпруги.
Легендата за това невероятно място е интригуваща. Смята се, че митичният великан Кебо Ива е издълбал всички древни гробници за една нощ с ноктите си. Зад храма има няколко пещери за медитация, което показва, че това е било индуистко място, където монаси и поклонници са се събирали, за да медитират. Кебо Ива е балиец, който има необикновени свръхестествени сили и кралете в Бали са се страхували много от него. С магията си той защитава Бали от няколко атаки, от външни кралства, които искат да завладеят острова. 

В този ден ще посетим и храмът майка, Besakih Temple е най-големият, най-важният и най-свят храмов комплекс в Бали. Разположен е на шест нива по планинските склонове и се състои от 23 отделни храма. Намира се в подножието на вулкана Агунг – най-високият вулкан в Бали (3031 м).

Във всички храмове на Бали външни лица Не могат да влизат на церемония. Това може да ви се случи само с покана и то от духовник. 

Ден 7 | Трансфер до втория хотел

08:00 – 09:30 – Сутрешна практика за изчистване на енергийните центрове
09:30-10:30 – Закуска и освобождаване на стаите.

11:30 – Предстои ни едночасов трансфер до новият ни хотел.

Портал 1: Поставяне на намерения

13:00 – 15:00 – Обяд и свободно време
15:30 – 17:30 – Поставяне на лично намерение
17:30 – 19:30 – Откриваща церемония

Ден 8 | Портал 2: Опознаване на сегашния Аз

08:00 – 09:30 – Сутрешна йога практика
09:30 – 10:30 – Закуска
11:30 – 13:30 – Опознаване на личните ограничения 
13:30 – 16:30 – Обяд и свободно време
16:30 – 18:30  – Практика за свързване с природата

Ден 9 | Портал 3: Освобождаване

08:00 – 09:30 – Сутрешна йога практика
09:30 – 10:30 – Закуска 
11:30 – 13:30 – Разчупване на негативните убеждения
13:30 – 16:30 – Обяд / почивка
16:30 – 18:30 – Какао церемония за освобождаване 

Ден 10 | Портал 4: Приветстване на новия Аз / новата реалност

06:00 – 08:00 – Сутрешна йога практика за посрещане на слънцето 
08:00 – 09:00 – Закуска
09:00 – 11:30 – Свободно време
11:30 – 13:30 – Създаване на нова реалност
13:30 – 16:30 – Обяд и свободно време
16:30 – 18:30 – Материализиране на новото Аз

Ден 11 | Празнуване на изминатия път

08:00 – 09:30 – Сутрешна йога практика и киртан
09:30 – 10:30 – Закуска 
11:30 – 13:30 – Разгръщане на потенциала 
13:30 – 16:30 – Обяд и свободно време
16:30 – 19:00 –  Закриваща церемония с какао и танци

Ден 12 | Последен ден в Бали

09:30 – 10:30 – Закуска и свобоно време.
Започваме да оправяме багажа за полет до София.
16:00 – Трансфер до летището.
21:10 – Полет Бали – Истанбул.

Подари си приключение!

Холистична Ваканция в Бали

03.03-14.03.2025г.

3050/на човек
 • Минимален брой за провеждане на програмата 15 човека.
 • Единично настаняване + €550
 • Капаро 50% при записване.
 • Остатъкът е дължим не по-късно от 40 дни преди датата на отпътуване 20.01.2025г.
📞 +359 889 605065

*Моля използвайте формата за записване

В ЦЕНАТА Е ВКЛЮЧЕНО

 • Самолетен билет София - Бали - София с АК Turkish
 • 5 нощувки със закуска в хотел “Kahayana Suites" в Убуд или подобен
 • 5 нощувки със закуска в "Candi Beach & Spa" на океана или подобен
 • 3 Трансфера с автомобил
 • Холистични практики с Филипа и Лия
 • Mедицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • Водач на български език по време на екскурзийте
 • Тур 1 Monkey Forest | Goa Gajah | Kopi Luwak Farm & Bali Swing
 • Тур 2 Тур в джунглата с местен планински водач | Sekumpul Waterfall | Ulun Danu Beratan Temple
 • Тур 3 Melasti Beach Day
 • Тур 4 Gunung Kawi | Besakih Mother Temple

В ЦЕНАТА НЕ Е ВКЛЮЧЕНО

 • Лични Разходи
 • Алкохол и храна извън тези упоменати в програмата
 • Услуги неупоменати в програмата
 • Виза за Бали 500 000 IDR | 35 $ заплаща се на летището при пристигане
 • EKO такса $10 заплаща се на летището при пристигане
 • PCR test ако се изисква
 • Застраховка Отмяна на пътуване, сключва се до 5 дни след подписване на договора
 • Допълнителни турове срещу заплащане
 • Gate of Heaven Lempuyang Temple 60$/човек
 • Nusa Penida Island шнорхелинг 120$/човек
 • Bali Safari 100$/човек
 • Бакшиши за екскурзовод и шофьори (прието е 10$ на човек на тур)

*Travelagi си запазва правото да променя програмата и маршрута по време на пътуването или да премества екскурзиите за друг ден, поради форсмажорни обстоятелства или когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира Вашата безопасност и безпроблемно пътуване.

*Необходим е Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ С TURKISH AIRLINES

1 TK1030 T MO 03MAR  SOF – IST   21:35 –  00:05* CABIN YE
2 TK  66 T TU 04MAR  IST – DPS   01:50 – 19:15 CABIN YE
3 TK  67 E FR 14MAR  DPS – IST   21:25 – 05:40* CABIN YE
4 TK1027 E SA 15MAR  IST – SOF   08:45 – 09:00 CABIN YE

КАКВО ДА НОСЯ?

✓ Куфар около 23 кг. 
✓ Летни дрехи, бански, джапанки, удобни сандали
✓ Защита от слънце 55F, репелент против насекоми
✓ Йога постелка и удобни дрехи за йога
✓ Малка удобна раница
✓ Пари в брой, за предпочитане Щатски долари