ВДЪХНОВЯВАЩА ЙОГА ВАКАНЦИЯ В БАЛИ С "UNALOME ADI"

12 - 23 Октомври 2023 | 12 дни 10 нощи | ПОТВЪРДЕНА

02 - 13 Ноември 2023 | 12 дни 10 нощи  | ПОТВЪРДЕНА

Коя е "Unalome Adi"?

Адриана Косинкова е част от семейството на TRAVELAGI вече повече от 5 години! От 2 години тя заема длъжността Мениджър продажби и връзки с клиенти. 
Вдъхновена от живота и историята по време на първото си посещение на о-в Бали тя избира да поеме по духовният път на йога. 
Мотивирана от желанието да промени ежедневието си тя записва курс за йога учител, който завършва с отличие. В стремежа си да подобри нагласата си към живота и забързаното ежедневие последните и 2 ходения до Бали са насочени към това да усъвършенства уменията си при местни йога учители като преминава през поредица от мастър класове, които и дават възможност да стъпи още по-уверено на йога постелката и да преподава. 
В края на  2022г. при последното си посещение на “островът на боговете” тя се среща с един от най-духовните хора там, известен гуру и лечител наречен “Балиан”. След повече от 5 часа прекарани в свещеният храм на лечителя той я нарича и ѝ дава духовното име “Unalome”

*Unalome е индуистки и будистки символ, включващ една линия, която спираловидно се извива и завършва с права линия. Макар и прост на външен вид, Unalome крие в себе си цялата философия на човешкото съществуване.
В индуизма и будизма Уналоме представлява пътя, който поемаме в живота; това е представяне на нашето пътуване – историята на нашият живот. Пътят може да бъде криволичещ или заплетен, но в крайна сметка завършва в права пътека, символизираща умствена свобода и просветление.

ПРОГРАМА

Ден 1

Среща на летище София за полет до о. Бали (Денпасар). Кацаме в Бали на следващия ден. Препоръчваме да си носите летни дрехи в ръчния багаж за преобличане още в самолета.
Излитаме в 21:10ч

Ден 2

Вече сме на летището в Бали температурата е около 38 градуса, а влажността около 80-90%. На летището ни посрещат нашите партньори, които ще ни откарат до хотела.
Ще пристигнем в хотела около 22:00ч.

След като се настаним по стаите,
ще вечеряме вкусна балийска храна в хотела и ще прекараме време заедно около басейна в разговори за предстоящите ни дни на острова.
Нощувка.

Няма как да избегнем ранното ставане не само заради часовата разлика от 6 часа, но и защото сме нетарпеливи да се впуснем в това невероятно приключение. 
Местните правят молитви за боговете и това ни дава възможност да подготвим ума и тялото си за предстоящия вълнуващ ден! 

Ден 3 | Посещение на Sweet Orange Warung (ресторантът от филма "Яж Моли се и Обичай")

Днешният ден ще бъде лежерен! След закуска в хотела ще се приготвим за лека разходка в Убуд. 

Планирали сме да посетим емблематичното място, където Джулия Робъртс караше безгрижно колелото си във филма “Яж моли се и обичай.” Тук в ресторанта на малка масичка пред оризовите тераси Елизабет Гилбърт пише ръкописите на книгата си, която се превръща в бест селър!
Ще се потопим в невероятно вкусово изживяване тук в ресторанта от филма. След това ще имаме свободно време за пазаруване из пазарите на Убид. 

Привечер се прибираме към хотела за релакс край басейна. 
Нощувка. 

Ден 4 | Monkey Forest | Pura Tirta Empul | Kopi Luwak Farm

Балийска закуска от разнообразни плодове и подготовка за целодневен тур. Отправяме се към първото място, което ще видим, а именно Monkey Forest (Гората на маймуните). Препоръчваме да си пазите вещите – очила, телефони и др. защото маймуните са много бързи и ловки. На входа ще си купим малки банани за да можем да ги храним и така да си направим снимки с тях. В гората на маймуните ще видим и дървото вдъхновило създателя на филма Аватар, както и други видове животни. Обяд в атрактивен ресторант с много вкусна местна храна.

За маймунското селфи ще ви разкажем допълнително, как точно да уговорите маймуната и с какво да я почерпите!! 🙂 

След като хапнем продължаваме към Тирта Емпул. Името означава Храмът на свещената вода. Това е забележителност, която също не бива да пропускате. Храмът Тирта Емпул е изграден край минерален извор, за който се смята, че е сътворен от самия бог Индра и има магическа сила. От 926 г. – или близо 11 века – балийците отиват на това място за ритуално къпане. Вярват, че то ще им донесе духовно пречистване и изцеление.

Всеки, който поиска може да направи Свещен ритуал за пречистване на тялото и душата в Pura Tirta Empul. За да направим пречистването трябваше да минем през всички 13 чучура, като на всеки мием ръцете, лицето и главата си със светена вода! Прескачаме чучури 11 и 12, защото те са за “Питра Ядня” ритуал за мъртвите.

Продължаваме нашата разходка към Bali Swing или люлка над оризовите тераси и ферма за най-скъпото кафе в света Копи Лувак. По желание всеки може да се качи на люлката срещу заплащане. Ще пием Kopi Louwak приготвено в 14 различни вкуса с гледка към оризови тераси… просто уникално!!!

Денят е към края си, потегляме обратно към хотела за нощувка.

Ден 5 | Uluwatu Temple | Посещение на плажа Melasti

Закуска и подготовка за страхотен ден изпълнен с още храмове и емоции. Качваме се в колите и тръгваме към храма Улувату.

Разположен на над 80 метрова скала от храмът се разкрива най-величествената гледка към Индийския океан. В превод името Улувату означава храм на края на скалата. Построен е през 11 век в чест на богинята на морето Деви Лаут (Dewi Laut) и е един от шестте най-важни храма в Бали.
След като съберем впечатленията си от храма, нашият ден продължава на плажа Melasti, това е един от най-хубавите плажове в Бали. Докато се наслаждаваме на мястото с поредният коктейл в ръка, ще станем свидетели и на невероятния Балийски залез!

Денят приключва, а ние отново сме по колите и се връщаме към хотела за нощувка.

Ден 6 | Тур в джунглата с местен планински водач | Sekumpul Waterfall | Ulun Danu Beratan Temple

Закуска и подготовка за цял ден в джунглите на Бали!
Отново по колите докато стигнем до срещата ни с местен гид, който ще ни отведе дълбоко в джунглата, където ще имаме възможност да се къпем под мистични водопади с височина над 50м. Ще имаме възможността да видими какаово дърво, Jack Fruit, мангустин, дуриан и други различни плодове растящи в дивата природа. След този дълъг и емоционален преход се настаняваме в най-шеметния ресторант извисяващ се над оризовите тераси с невероятна гледка към тях, в който ще имаме удоволствието да хапнем на обяд. Храната се приготвя на момента пред нас!

Ще стигнем до ресторанта с помоща на местните ни приятели, които ни чакат и ще ни извозят с мотори след уморителния ни преход до величествените водоподаи! 

Отправяме се към следващата ни цел, езерото Бедугул и храмът Улун Дану (Ulun Danu Beratan Temple Bali). Това е онзи храм, който се появява в Google, след като просто изпишете „Бали“, или с други думи емблемата на Бали. Разположен е на брега на езерото Бедугул, на около 1000 м. надморска височина. Храмът е построен в средата на миналото хилядолетие в чест на богинята Деви Дану. Освен, че е нейна обител езерото се смята за свещено, защото местността наоколо е много плодородна. Поради височината, на която е разположен и близкото езеро, храмът често е обвит в мъгли.

Денят ще бъде изморителен за това най-вероятно ще дремнем в колите докато пристигнем в хотела.
Нощувка.

Ден 7 | Besakih Mother Temple | Tirta Gangga Water Palace

След ранна закуска тръгваме към храмът майка. Besakih Temple Това е най-големият, най-важният и най-свят храмов комплекс в Бали. Разположен е на шест нива по планинските склонове и се състои от 23 отделни храма. Намира се в подножието на вулкана Агунг – най-високият вулкан в Бали (3031 м).

В този ден ще посетим и Водния дворец Таман Тирта Ганга /Taman Tirta Gangga/ Този зелен тропически рай е построен през 1948г. по поръчка на Анак Агунг Англура Кетут Карангасем, последният балийски раджа от династията Карангасем. Самият той е учил архитектура в Холандия и не само е участвал лично в проектирането на обекта, а и дейно е участвал наравно с работниците в процеса по неговото изграждане.

Градините Тирта Ганга представляват интересно съчетание на индонезийска с китайска архитектура. Тук всеки елемент се стреми към симетрия и постигане на съвършения баланс, като всяко езерце, фонтан, каменна пътечка или мостче носи своята символика.

Градините са изградени на три нива, символизиращи съответно света на демоните (Bhur), света на хората (Bwah) и този на боговете (Swah).

След като приключи тура се отправяме към новото ни място за настаняване на първа линия на океана. Избрали сме великолепен хотел на спокойно място в района Candidasa. 
Следващите 5 дни ще се насладим на спокойствие и релакс в компанията на великолепната ни йога инструкторка Unalome Adi. 
Вечеря в уникална обстановка, в компанията на цялата група и подготовка за новото начало! 
Нощувка.

Ден 8 | Първа практика

Стартираме нашата първа сутрешна йога в най-спокойната шала на хотел Candi Beach в 08:00 часа. Спазвайки първото правило в йога, а именно “Ахимса” или преведено от санскрит “Ненасилие” ще направим практика „ Йога за цяло тяло“ да се свържем с острова и да оставим енергията му да ни завладее.
Закуска!

WORKSHOPМОЛИТВА

Днес имаме вълнуващ ден и специален гост, който ще ни научи как да си направим молитва и ще ни разкаже цялата история за тази вълнуваща традиция. Ще си поговорим за културата на Бали, традициитe и ще направим дихателна техника.

Свободно време за релакс на плажа!

Ден 9 | Йога и Възможност за доп. екскурзия Bali Safari срещу заплащане

Сутрешна практика –  отново започваме в 08:00 часа. Ще направим практика за „Мобилност на таза и свобода на кръста“.

Закуска! 

Свободно време за допълнителни екскурзии или релакс на плажа!
Можем да се организираме и да посетим Bali Safari! Тура е много интересен, предлага забавно и образователно изживяване. Парка представлява повече от 120 вида, включително редки и застрашени видове като комодски варани, лъв, слон, орангутан, птица Бали скорец и много други.

Ден 10 | Йога и възможност за доп. екскурзия до о-в Nusa Penida срещу заплащане

Сутрешна практика –  както вече знаете започваме в 08:00ч. Нарекох тази практика „Йога за пространство и сила“.

Закуска!

Свободно време за допълнителни екскурзии, масажи или релакс с коктейл около басейна!

*Тура до о-в Нуса Пенида е целодневен и се тръгва в 06:00ч сутринта. Нашите шофьори ще ви закарат от хотела до пристанището, а от там със скоростна лодка ще ви откарат до острова. Ще се радвате на великолепни гледки. 
Тура включва:
– плуване с гигантски манти
– шнорхелинг около цветни корали и риби
– най-добрите гледни точки по време на наземна обиколка
– насладете се на включен обяд
Обратно в хотела около 18:00ч.

Ден 11 | Йога и възможност за Party "DressCode White" срещу заплащане

Сутрешна практика –  отново стартираме в 08:00 часа тази практика ще бъде с насоченост към огъвкавяване  „ Йога за гъвкавост и усуквания“.

Свободно време за масажи, плаж и релакс.

След вечеря може да си организираме парти вечер “Dress code white”

Ден 12 | Последен ден на божествения остров

Последна йога практика, закуска и подготовка за трансфер към летището за полет до София.

Отново стартираме в 08:00 часа. Това ще бъде последната ни практика на острова. Намерението в тази практика ще бъде за Благодарност, че сме били тук и сме изживели всичко това заедно, тази практика ще нарека „Йога за благодарност и баланс“.

Освобождаване на стаите в 12:00ч трансферът към летището ще бъде в 16:00ч, а до тогава имаме подсигурени 2 стаи за освежаване и преобличане. Ще можем да се насладим на последните часове в хотел да си поговорим и разберем допълнителни нови неща за остров Бали от нашият български гид Тео, който вече над 10 години живее на острова! 

Полет в 21:10ч

ЦЕНА НА ЧОВЕК 5490 BGN

ЕДИНИЧНО НАСТАНЯВАНЕ + 900 BGN

*При записване се внася депозит в размер на 1600 лв. Останалата част се заплаща до 18 Август

Travelagi си запазва правото да променя програмата и маршрута по време на пътуването или да премества екскурзиите за друг ден, поради форсмажорни обстоятелства или когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира Вашата безопасност и безпроблемно пътуване.

Препоръчваме да си носите: слънцезащитен крем 50 фактор, репеленти, удобни обувки, джапанки и бански

*Всеки които пътува трябва да е ваксиниран и да притежава сертификат за COVID ваксинация.

*Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването

В ЦЕНАТА Е ВКЛЮЧЕНО

 • Самолетен билет София - Бали - София с АК Turkish
 • 5 нощувки със закуска в хотел “Kahayana Suites" в Убуд или подобен
 • 5 нощувки със закуска в "Candi Beach & Spa" на океана или подобен
 • 3 Трансфера с автомобил
 • Йога практики с Unalome Adi
 • Mедицинска застраховка с покритие 15 000 евро
 • Водач на български език по време на екскурзийте
 • Тур 1 Посещение на Sweet Orange Warung (ресторанта от филма "Яж Моли се и Обичай") | Време за шопинг
 • Тур 2 Monkey Forest | Pura Tirta Empul | Kopi Luwak Farm
 • Тур 3 Тур в джунглата с местен планински водач | Sekumpul Waterfall | Ulun Danu Beratan Temple
 • Тур 4 Beach Day | Uluwatu Temple
 • Тур 5 Besakih Mother Temple | Tirta Gangga Water Palace

В ЦЕНАТА НЕ Е ВКЛЮЧЕНО

 • Лични Разходи
 • Алкохол и храна извън тези упоменати в програмата
 • Услуги неупоменати в програмата
 • Виза за Бали 500 000 IDR | 35 $
 • PCR test ако се изисква
 • Застраховка Отмяна на пътуване, сключва се до 5 дни след подписване на договора
 • Допълнителни турове срещу заплащане
 • Gate of Heaven Lempuyang Temple 60$/човек
 • Nusa Penida Island шнорхелинг 120$/човек
 • Bali Safari 100$/човек
ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ С TURKISH AIRLINES

1 TK1030 E TH 12OCT  SOF – IST   21:10 –  23:35 CABIN YE
2 TK  66 E FR 13OCT  IST – DPS   01:50 – 19:20 CABIN YE
3 TK  67 E MO 23OCT  DPS – IST   21:10 – 05:00* CABIN YE
4 TK1027 E TU 24OCT  IST – SOF   07:25 – 08:35 CABIN YE

Стани част от групата на Unalome Adi - 0878 104511

Запиши се за Йога Ваканция в Бали