26.10 - 06.11.2022 | 12 Дни 10 нощи | ПОТВЪРДЕНА | РАЗПРОДАДЕНА

Тема: Огън и вода, въздух и земя обединени в едно пространство – Бали

Каня ви на едно от най-екзотичните и вълнуващи места, за да свържем възприятията си с вътрешният глас, вътрешният зов с усещането за единство и цялостност. Това е пътешествие в дебрите на непознатото и екзотичното, но най-вече е пътуване навътре към себе си, за да намерим баланс между битието и стремежа за извисяване.

Бали е дете на вулкан и морска вълна – кътче от приказките, където всичко е ярко, а животът е наситен с цветове, аромати и звуци. Всеки миг пулсира, защото е осъзнат и пълноценен. Тайната на балансираният и щастлив живот е умението да вземем от всичко, но да останем центрирани. И тук в този непознат и пъстър свят ще се научим на това изкуство, заедно. Доказано е, че пътуванията в чужди страни разширяват мирогледа и познанията.

Представете си райска природа, чиста храна и обстановка, която предразполага да се отдадете на изследване на вътрешните си усещания и начина по който се свързвате със света наоколо! Къде ако не тук ще се почувствате като една прекрасна част от този красив и огромен всемир.

Един от символите на Бали е лотосът. Лотосът изобразява най-възвишеното състояние на човека –  чиста и непорочна глава и крака вкоренени в света на опита. Този опит ви предлагам да изживеем.

В Бали Йога и Аюрведа ще си подадът рака, за да направим връзката между тялото, храната, движението, мислите, емоциите и енергията, която е необходима за всичко това. На практика ще преживеем и осъзнаем как всяка промяна в обкръжаващата ни среда, води до промяна във вътрешната ни среда и ще се научим какви са начините да върнем баланса си.

Нина Денина

Аз съм лицензиран Треньор по йога с 10 годишна практика. Завършила съм специализиран курс към Национална спортна академия „Васил Левски“ и “Българска Федерация по Йога”, които предоставят най-високото ниво на обучение в България и са единствените лицензиращи институции в страната. Освен това съм преминала и обучение за преподаване на пранаяма към БФЙ и “Kaivalyadhama Yoga Institute” и много допълнителни курсове за повишаване квалификацията ми като инструктор.

Завърших двугодишно обучение “Концепции за аюрведично хранене и начин на живот” към Институт по Аюрведа и Интегративна Медицина IAIM Бангалор с водещ д-р Гариш Кумар.

Продължих обучението си с двугодишен курс в Аюрведичен център София при д-р Антоанета Заркова по програма на Европейския институт по Аюрведа с ръководител Атрея Смит

Изучавайки двете древни науки йога и аюрведа съвсем естествено се появи следващият ми учител д-р Нисар Шейх от най-стария йога институт в Кайвалядхам. Преминах двугодишно обучение в авторската му система “Ведическа йога терапия” .

Моята мисия е да подтикна хората да открият, разберат и обикнат себе си, като започнат от познатото – своето тяло и да се грижат за него. Да усетят колко много възможности им дава движението, да се научат правилно да позиционират тялото и да се движат с удоволствие. Скованото тяло сковава умът. Движението е живот.

Стилове:

Хатха йога – система от двигателни практики и дихателни упражнения за пречистване на тялото и ума и подобряване на жизнените функции на целия организъм. Оснавната ѝ цел е пречистване на тялото като средство, водещо до извисяване на съзнанието.

Виняса флоу – практики съчетаващи дъх и движение в плавна последователност от преливащи пози, които създават усещането за ефирност и покой. Виняса флоу помага за развитие на силно и енергично тяло, за увереност във вътрешните сили и осъзнатост.

Авторски програми – като следствие на дългият ми опит като инструктор имам наблюдение за това какво е нужно на хората, които идват при мен и създавам програми, които да удовлетворят тези техни нужди – движение без напрежение, успокояване на натовареното от стрес съзнание и релаксация.

Йогатерапия Програма

Ден 1

Среща на летище София за полет до о. Бали (Денпасар). Кацаме в Бали на следващия ден. Препоръчваме да си носите летни дрехи в ръчния багаж за преобличане още в самолета.

Ден 2

Вече сме на летището в Бали температурата е около 38 градуса, а влажността около 80-90%. На летището ни посрещат нашите партньори, които ще ни откарат до хотела.

Запознаване на групата и Йога нидра ще се потопим в магията на острова. Разполагаме със свободно време за да се климатизираме и отпочинем.

Ще вечеряме вкусна балийска храна в хотела или някъде в района.
Нощувка.

Ден 3

Flow yoga & пранаяма – Земя (практика за свързване със Земята и новото ни местообитание)

Релакс около басейна. Закуска и свободно време да се насладим на тропическия рай около нас. Този ден ще го оставим за възстановяване след полета и часовата разлика. Ще направим организация за следващите дни. Йога терапия, медитация & релаксация – баланс на физическото тяло.

Вкусна вечеря!
Нощувка.

Ден 4

Flow yoga & пранаяма – Огън (практика за развиване на лична сила и воля, за да развием своята индивидуалност).
Балийска закуска от разнообразни плодове и подготовка за целодневен тур. Отправяме се към първото място, което ще видим, а именно традиционен балийски танци и театър Barong-dance. Много впечатляваща игра. Следваща спирка водопада Tegenung Waterfall, където ще си направим страхотни снимки. Продължаваме към Monkey Forest (Гората на маймуните). Препоръчваме да си пазите вещите – очила, телефони и др. защото маймуните са много бързи и ловки. На входа ще си купим малки банани за да можем да ги храним и така да си направим снимки с тях. В гората на маймуните ще видим и дървото вдъхновило създателя на филма Аватар, както и други видове животни. Обяд в атрактивен ресторант с много вкусна местна храна.

След като хапнем продължаваме към Тирта Емпул. Името означава Храмът на свещената вода. Това е забележителност, която също не бива да пропускате. Храмът Тирта Емпул е изграден край минерален извор, за който се смята, че е сътворен от самия бог Индра и има магическа сила. От 926 г. – или близо 11 века – балийците отиват на това място за ритуално къпане. Вярват, че то ще им донесе духовно пречистване и изцеление.

Продължаваме нашата разходка към Bali Swing или люлка над оризовите тераси и ферма за най-скъпото кафе в света Копи Лувак. По желание всеки може да се качи на люлката срещу заплащане. Ще пием Kopi Louwak приготвено в 14 различни вкуса с гледка към оризови тераси… просто уникално!!!

Денят е към края си, потегляме обратно към хотела/вилата. След като пристигнем ще направим
Йога терапия, медитация & релаксация – баланс на емоциите

Нощувка.

Ден 5

Flow yoga & пранаяма – Въздух (практика, в която чрез баланс ще открием център, от който можем да обичаме – сърцето)

Закуска и подготовка за страхотен ден изпълнен с още храмове и емоции. Качваме се в колите и тръгваме към страхотен плаж за релаксиращ ден докато стане време да посетим храма Улувату, защото е хубаво да сме там преди залез.

След великолепен ден на плажа се отправяме към Uluwato Temple. Разположен на над 80 метрова скала от храмът се разкрива най-величествената гледка към Индийския океан. В превод името Улувату означава храм на края на скалата. Построен е през 11 век в чест на богинята на морето Деви Лаут (Dewi Laut) и е един от шестте най-важни храма в Бали.Ще станем свидетели на танци кечак. (Kecak Dance) е традиционно балийско изкуство и се изпълняват без музикален акомпанимент. Тук ще станем свидетели и на невероятен Балийски залез!

Отново по колите и се връщаме към хотела/вилата. След като пристигнем ще си направим Йога терапия, медитация & релаксация – баланс на сетивата.

Нощувка.

Ден 6

Flow yoga & пранаяма – Пространство (практика, в която ще използваме пречистващата сила на звука).
Закуска и подготовка за цял ден в джунглите на Бали!
Отново по колите докато стигнем до срещата ни с местен гид, който ще ни отведе дълбоко в джунглата, където ще имаме възможност да се къпем под мистични водопади с височина над 30м. След този дълъг и емоционален преход се настаняваме в най-шеметния ресторант извисяващ се над оризовите тераси с невероятна гледка към тях, в който ще имаме удоволствието да хапнем на обяд. Храната се приготвя на момента пред нас!

На връщане ще ни извозят с мотори до колите.

Отправяме се към следващата ни цел, езерото Бедугул и храмът Улун Дану (Ulun Danu Beratan Temple Bali). Това е онзи храм, който се появява в Google, след като просто изпишете „Бали“, или с други думи емблемата на Бали. Разположен е на брега на езерото Бедугул, на около 1000 м. надморска височина. Храмът е построен в средата на миналото хилядолетие в чест на богинята Деви Дану. Освен, че е нейна обител езерото се смята за свещено, защото местността наоколо е много плодородна. Поради височината, на която е разположен и близкото езеро, храмът често е обвит в мъгли.

Денят ще бъде изморителен за това най-вероятно ще дремнем в колите докато пристигнем в хотела/вилата.

Нощувка.

Ден 7

Flow yoga & пранаяма – 5 те елемента (практика, в която ще използваме силата на 5те елемента, за да увеличим личната си енергия).

Закуска и ден за релакс. Ще направим разбор на изминалите дни и ще планираме вечерта.
Следобяд по някое време потегляме към Джимбаран емблематично място в Бали, където се наблюдават едни от най-красивите залези. Там се намира и известният fish market с десетки ресторанти разположени на плажа, където се приготвя адски вкусна току що уловена морска храна.
Вечеря по залез! Всяка вечер се изнася програма с типични за Бали танци и музика.
Прибираме се в хотела/вилата за Йога терапия, медитация & релаксация – баланс на енергиите.

Нощувка.

Ден 8

Flow yoga & пранаяма – Практика подходяща за Питта доша (за тези, при които огънят е водещ в тяхната  природа).

Закуска, денят е предназначен за шопинг, масажи и вкусна храна! Ще посетим някой от многото пазари, където ще имаме възможността да видим автентичната балийска култура. Бъдете готови да се пазарим за цената с местните, това за тях е нещо нормално и почти задължително.
След шопинг препоръчвам да отпуснем телата в студио за Балийски масажи.
Целият ден минава разнообразно и много забавно. Прибираме се в хотела/вилата и ще направим Йога терапия, медитация & релаксация – баланс на хормоните.

Нощувка.

Ден 9

Flow yoga & пранаяма – Практика подходяща за Вата доша(за тези, при които въздухът е водещ в тяхната природа).

След закуска тръгваме към храмът майка. Besakih Temple Това е най-големият, най-важният и най-свят храмов комплекс в Бали. Разположен е на шест нива по планинските склонове и се състои от 23 отделни храма. Намира се в подножието на вулкана Агунг – най-високият вулкан в Бали (3031 м).

В този ден ще посетим и Водния дворец Таман Тирта Ганга /Taman Tirta Gangga/ Този зелен тропически рай е построен през 1948г. по поръчка на Анак Агунг Англура Кетут Карангасем, последният балийски раджа от династията Карангасем. Самият той е учил архитектура в Холандия и не само е участвал лично в проектирането на обекта, а и дейно е участвал наравно с работниците в процеса по неговото изграждане.

Градините Тирта Ганга представляват интересно съчетание на индонезийска с китайска архитектура. Тук всеки елемент се стреми към симетрия и постигане на съвършения баланс, като всяко езерце, фонтан, каменна пътечка или мостче носи своята символика.

Градините са изградени на три нива, символизиращи съответно света на демоните (Bhur), света на хората (Bwah) и този на боговете (Swah).

Прибираме се във вилата и се подготвяме за Йога терапия, медитация & релаксация – баланс на ума.

Нощувка.

Ден 10

Flow yoga & пранаяма – Практика подходяща за Кафа доша(за тези, при които земята е водещ в тяхната природа)

След практиката ще се насладим на свежа балийска закуска! След натоварената програма през изминалите дни, днешният е прдназначен за релакс и почивка около басейна или в близките заведения на плажа.

Йога терапия, медитация & релаксация – по ваше желание.

Нощувка.

Ден 11

Flow yoga & пранаяма – практика по ваше желание! Релаксиращ ден за почивка и свободна програма за разходка, масаж, плаж или шопинг.

Ин йога – аз съм тук и сега, осъзнат и цялостен.

Вечеря и нощувка.

Ден 12 Последен ден на остров Бали

Последна йога практика по желание, закуска и подготовка за трансфер към летището за полет до София.

ЦЕНА НА ЧОВЕК 4140 BGN

Единично настаняване + 900 BGN

*При записване се внася депозит в размер на 1600 лв. Останалата част се заплаща до 05 Септември.

Travelagi си запазва правото да променя програмата и маршрута по време на пътуването или да премества екскурзиите за друг ден, поради форсмажорни обстоятелства или когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира Вашата безопасност и безпроблемно пътуване.

Препоръчваме да си носите: слънцезащитен крем 50 фактор, репеленти, удобни обувки, джапанки и бански

*Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването

*Всеки който пътува трябва да е ваксиниран и да притежава валиден сертификат за ваксинация.

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ С TURKISH AIRLINES

  1 TK1030 L  WE 26OCT  SOF – IST  21:15 – 22:45 CABIN YE
  2 TK  66 L  TH 27OCT  IST – DPS  02:10 – 19:30 CABIN YE
  3 TK  67 L  SU 06NOV  DPS – IST  21:40 – 05:55*CABIN YE
  4 TK1027 L  MO 07NOV  IST- SOF  08:45 – 09:00 CABIN YE

В ЦЕНАТА Е ВКЛЮЧЕНО

 • Самолетен билет София - Бали - София с АК Turkish
 • 5 нощувки със закуска в хотел “Kahayana Suites" в Убуд или подобен
 • 5 нощувки със закуска в хотл Melia Bali Benoa в Нуса Дуа или подобен
 • 4 Трансфера с автомобил
 • Йога практики през цялото време с Нина
 • Застраховка Помощ при пътуване с покритие 15 000 евро
 • Водач на български език по време на екскурзийте
 • Тур 1 Tegenung Waterfall | Monkey Forest | Pura Tirta Empul | Kopi Luwak Farm
 • Тур 2 Beach Day | Uluwatu Temple
 • Тур 3 Планински водач и тур в джунглата | Sekumpul Waterfall | Ulun Danu Beratan Temple
 • Тур 4 Jimbaran Fishmarket Complimentary dinner по залез
 • Тур 5 Besakih Mother Temple | Tirta Gangga Water Palace

В ЦЕНАТА НЕ Е ВКЛЮЧЕНО

 • Лични Разходи
 • Алкохол и храна извън тези упоменати в програмата
 • Услуги неупоменати в програмата
 • Виза за Бали 500 000 IDR | 35 $ on arrival заплаща се на летището при пристигане
 • PCR test ако се изисква
 • Застраховка Отмяна на пътуване, сключва се до 5 дни след подписване на договора

ЗА ВРЪЗКА С НИНА | 0897 93 75 70