Остров Мадагаскар е най-известен с уникалната си фауна и флора, но има още какво да научите за него.
Мадагаскар е вероятно най-старият остров на планетата след разпадането на континента Гондвана.
Островът е най-известен с уникалната си фауна и флора; той е населен от лемури, фоси, мадагаскарски цибетки, хамелеони, жаби и странни ай-ай.

В крайбрежните си води островът е място за размножаване и отелване на гърбати китове.
Мадагаскар беше дом на птицата слон, изчезнало нелетящо същество; титанът Vorombe беше най-голямата известна птица в света, с височина до 3 м и тегло до 700 кг.
Вероятно най-известните растения на Мадагаскар са емблематичните баобаби (Adansonia grandidieri) и палмата на пътника (Ravenala madagascariensis), национална забележителност. Allée des Baobabs, черният път, облицован с баобаби, е може би най-фотографираната атракция в страната.

Мадагаскар е островна държава в Индийския океан със субекваториален климат подходящ за невероятно изкарване на вашата екзотична почивка със семейство или приятели. Едно от най-вълнуващите места за туризъм в Мадагаскар е провинция Антсиранана. Тя заема крайните северни части на острова. Тук е най-живописната, красива и силно разчленена брегова линия на Мадагаскар. Разположен край дълбоко врязан в сушата залив, град Антсиранана е едно от най-интересните места в страната. Макар че със своите 83 000 жители градът е 6-ти по големина, той е сред водещите туристически центрове в страната. Той привлича туристи главно със своята очарователна колониална архитектура. На източното крайбрежие на провинция Антсиранана ще откриете великолепни лагуни с лазурни сини води. Тук при островите Нуси Диего и Нуси Суарез пясъкът е бял, а морските води изумрудени.
Със своите прекрасни тропически плажове и топъл климат Мадагаскар е атрактивно място за морски туризъм.