ВДЪХНОВЕНИЕ В БАЛИ, ЙОГА ВАКАНЦИЯ С НОЩУВКИ В OM HAM RETREAT

ПРОГРАМА 12 дни | 10 нощи

ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДАТИ В ПРОДАЖБА

Ваканция в Бали, какво ни очаква! От Monkey Forest през плажове, храмове и оризища! Всичко в Бали е магия...

Нашата ваканция в Бали е едно страхотно преживяване. Подготвили сме програма, която включва редица древни храмове, джунгла с маймуни, величествени оризища, водопади и красиви плажове . Почивката в Бали носи със себе си своята магическа привлекателност!

Островът на Боговете

От всички 17 500 острови в Индонезия, Бали е най-открояващият се.  Не случайно е наречен „Островът на боговете“ и накъдето и да се обърнете ще видите ръкоделието им. На Бали ще откриете всичко – от невероятни плажове до покрити с облаци вулкани и яркозелени оризови тераси…

Бали, Ваканция в Бали

Балийските плажове

Плажовете на Бали предоставят възможност както за плуване и гмуркане с шнорхел, така и сърф. Някой от по известните са Семиняк, Кута и Джимбаран, където обстановката е допълнена от хотели, барове и спа. 
Извън добре познатите туристически пътеки има места за сърфиране и спокойни заливи, в които няма нищо друго освен малки дръвчета франджипани за компания. Плюс това островът се намира в кораловия триъгълник, който има най-голямото разнообразие от морски видове в света, така че рифовете са мечта за водолази. Ако не сте се гмуркали до сега това ще превърне Вашата ваканция в Бали в едно незабравимо преживяване.

Обратно към природата

В Бали няма край на пейзажите. Можете да се придвижите от емблематичните оризови тераси до гъсти гори и вулкани, бълващи лава.  Говорейки за последното, ако нямате нищо против да станете посред нощ и да се насладите на гледката. Посрещнете изгрева на втория по големина вулкан на Бали Агунг, задължително и неописуемо изживяване. От върха на планината Батур ще бъдете възнаградени с едни от най-добрите гледки на целия остров.

Културен кът

Прелестите на Бали не са съвсем естествени и понякога граничат с магичното. Посещение на Убуд ще ви отведе право в сърцето на острова. Това е духовният център на Бали, така че улиците са обградени с художествени галерии и музеи.  Тук можете да направите както Джулия Робъртс в “Eat, Pray, Love” и да пазарувате по пазарите, да се скитате из богато украсения дворец и да вечеряте в автентичните “al fresco” заведения…

ПРИМЕРНА ПРОГРАМА

Ден 1

Среща на летище София за полет до о. Бали (Денпасар). Кацаме в Бали на следващия ден. Препоръчваме да си носите летни дрехи в ръчния багаж за преобличане още в самолета.

Ден 2

Вече сме на летището в Бали температурата е около 38 градуса, а влажността около 80-90%. На летището ни посрещат нашите партньори, които ще ни откарат до хотела или луксозната частна вила, която сме наели.
Следобед ще направим медитация за да синхронизираме групата и да се потопим в магията на острова. Ще разполагаме със свободно време за да се климатизираме и отпочинем.
Ще вечеряме вкусна балийска храна в хотела или някъде в района.
Нощувка.

Ден 3

Йога практика и релакс около басейна или плажа. Закуска и свободно време да се насладим на тропическия рай около нас. Този ден ще го оставим за възстановяване след полета и часовата разлика. Ще направим организация за следващите дни. Разходка и вкусна вечеря!
Нощувка.

Ден 4

Йога практика.
Балийска закуска от разнообразни плодове и подготовка за целодневен тур. Отправяме се към първото място, което ще видим, а именно водопада Tegenung Waterfall, където ще си направим страхотни снимки. Продължаваме към Monkey Forest (Гората на маймуните). Препоръчваме да си пазите вещите – очила, телефони и др. защото маймуните са много бързи и ловки. На входа ще си купим малки банани за да можем да ги храним и така да си направим снимки с тях. В гората на маймуните ще видим и дървото вдъхновило създателя на филма Аватар, както и други видове животни. Обяд в атрактивен ресторант с много вкусна местна храна.

След като хапнем продължаваме към Тирта Емпул. Името означава Храмът на свещената вода. Това е забележителност, която също не бива да пропускате. Храмът Тирта Емпул е изграден край минерален извор, за който се смята, че е сътворен от самия бог Индра и има магическа сила. От 926 г. – или близо 11 века – балийците отиват на това място за ритуално къпане. Вярват, че то ще им донесе духовно пречистване и изцеление.

Продължаваме нашата разходка към Bali Swing или люлка над оризовите тераси и ферма за най-скъпото кафе в света Копи Лувак. По желание всеки може да се качи на люлката срещу заплащане. Ще пием Kopi Louwak приготвено в 14 различни вкуса… просто уникално!!!

Денят е към края си, потегляме обратно към хотела/вилата за нощувка.

Ден 5

Йога практика. Закуска и подготовка за страхотен ден изпълнен с още храмове и емоции. Качваме се в колите и тръгваме към страхотен плаж за релаксиращ ден докато стане време да посетим храма Улувату, защото е хубаво да сме там преди зале.

 След плажни емоции се отправяме към Uluwato Temple. Разположен на над 80 метрова скала от храмът се разкрива най-величествената гледка към Индийския океан. В превод името Улувату означава храм на края на скалата. Построен е през 11 век в чест на богинята на морето Деви Лаут (Dewi Laut) и е един от шестте най-важни храма в Бали.Ще станем свидетели на танци кечак. (Kecak Dance) е традиционно балийско изкуство и се изпълняват без музикален акомпанимент. Тук ще станем свидетели и на невероятен Балийски залез!

Отново по колите и се връщаме към хотела/вилата за нощувка.

Ден 6

Йога практика.
Закуска и подготовка за цял ден в джунглите на Бали!
Отново по колите докато стигнем до срещата ни с местен гид, който ще ни отведе дълбоко в джунглата, където ще имаме възможност да се къпем под мистични водопади с височина над 30м. След този дълъг и емоционален преход се настаняваме в най-шеметния ресторант извисяващ се над оризовите тераси с невероятна гледка към тях, в който ще имаме удоволствието да хапнем на обяд. Храната се приготвя на момента пред нас!

На връщане ще ни извозят с мотори до колите.

Отправяме се към следващата ни цел, езерото Бедугул и храмът Улун Дану (Ulun Danu Beratan Temple Bali). Това е онзи храм, който се появява в Google, след като просто изпишете „Бали“, или с други думи емблемата на Бали. Разположен е на брега на езерото Бедугул, на около 1000 м. надморска височина. Храмът е построен в средата на миналото хилядолетие в чест на богинята Деви Дану. Освен, че е нейна обител езерото се смята за свещено, защото местността наоколо е много плодородна. Поради височината, на която е разположен и близкото езеро, храмът често е обвит в мъгли.

Денят ще бъде изморителен за това най-вероятно ще дремнем в колите докато пристигнем в хотела/вилата за нощувка.

Ден 7

Йога практика.
Закуска и ден за релакс. Ще направим разбор на изминалите дни и ще планираме вечерта.
Следобяд по някое време потегляме към Джимбаран емблематично място в Бали, където се наблюдават едни от най красивите залези. Там се намира и известният fish market с десетки ресторанти разположени на плажа, където се приготвя адски вкусна току що уловена морска храна.
Вечеря по залез! Всяка вечер се изнася програма с типични за Бали танци и музика.
Прибираме се в хотела/вилата за нощувка.

Ден 8

Йога практика.
След закуска стягаме куфарите и се отправяме към Убуд!
Там ще се настаним в Ашрам  OM Ham, място предназначено за медитации, йога практики и среща с балиан. Преди да стигнем в хотела ще спрем до някой от многото пазари за шопинг. Бъдете готови да се пазарим за цената с местните, това за тях е нещо нормално и почти задължително.
След шопинг препоръчвам Балийски масажи в хотела.
Целият ден минава разнообразно и много забавно. Настаняваме се в хотела!
Нощувка.

Ден 9

Йога практика. След ранна закуска по желание можем да отидем до храмът майка. Besakih Temple Това е най-големият, най-важният и най-свят храмов комплекс в Бали. Разположен е на шест нива по планинските склонове и се състои от 23 отделни храма. Намира се в подножието на вулкана Агунг – най-високият вулкан в Бали (3031 м).

В този ден можем да посетим и Водния дворец Таман Тирта Ганга /Taman Tirta Gangga/ Този зелен тропически рай е построен през 1948г. по поръчка на Анак Агунг Англура Кетут Карангасем, последният балийски раджа от династията Карангасем. Самият той е учил архитектура в Холандия и не само е участвал лично в проектирането на обекта, а и дейно е участвал наравно с работниците в процеса по неговото изграждане. 

Градините Тирта Ганга представляват интересно съчетание на индонезийска с китайска архитектура. Тук всеки елемент се стреми към симетрия и постигане на съвършения баланс, като всяко езерце, фонтан, каменна пътечка или мостче носи своята символика.

Градините са изградени на три нива, символизиращи съответно света на демоните (Bhur), света на хората (Bwah) и този на боговете (Swah).

Ден 10

Какво е ваканция в Бали без Йога с master Arsana

След закуска среща с балиан и йога практика с мастър Арсана.
Денят е прдназначен за релакс и почивка около басейна след натоварената програма през изминалите дни.
Вечеря и нощувка

Ден 11

Йога практика с Мастър Арсана. Отново почивка и свободна програма за разходка плаж или шопинг.

Психическа подготовка за прибиране в Бг.

Вечеря и нощувка.

Ден 12 | Последен ден на божествения остров

След закуска събираме багажа и правим трансфер до летището за полет до София.

Подари си Приключение!

BALI

18 - 29.02.2024 | Има Места / 26.02 - 08.03.2024 | Има Места

2800/на човек
 • Минимален брой за провеждане на програмата 15 човека. Капаро 50% при записване.
📞 +359 889 605065

В ЦЕНАТА Е ВКЛЮЧЕНО

 • Самолетен билет София - Бали - София с АК Turkish
 • 5 нощувки със закуска в хотел “Candi Beach Resort & SPA" 5* или подобен
 • 5 нощувки със закуска в йога център “Yoga Barn” или подобен
 • 3 Трансфера с автомобил
 • Йога практики през цялото време
 • Две йога практики с Местен йога учител
 • Mедицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • Водач на български език по време на екскурзийте
 • Тур 1 Tegenung Waterfall | Monkey Forest | Pura Tirta Empul | Kopi Luwak Farm
 • Тур 2 Uluwatu Temple | Beach Day плажа Melasti
 • Тур 3 Планински водач и тур в джунглата | Sekumpul Waterfall | Ulun Danu Beratan Temple
 • Тур 4 Посещение на Sweet Orange Warung (ресторанта от филма "Яж Моли се и Обичай") | Време за шопинг
 • Тур 5 Besakih Mother Temple | Tirta Gangga Water Palace

В ЦЕНАТА НЕ Е ВКЛЮЧЕНО

 • Лични разходи
 • Алкохол и храна извън тези упоменати в програмата
 • Услуги неупоменати в програмата
 • Виза за Бали 500 000 IDR | 35 $
 • PCR test ако се изисква
 • Застраховка Отмяна на пътуване, сключва се до 5 дни след подписване на договора

*Travelagi си запазва правото да променя програмата и маршрута по време на пътуването или да премества екскурзиите за друг ден, поради форсмажорни обстоятелства или когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира Вашата безопасност и безпроблемно пътуване.
*Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца от крайната дата на пътуването

Още предложения за Бали!